Bicarbonatul de sodiu produce dioxid de carbon în timpul coacerii. Astfel, se creează mici spaţii care dau efectul de creştere a aluatului. Este activ doar în combinaţie cu alte elemente acide (iaurt, brânză, miere, lapte bătut), potrivit aquiahora.ro. Bicarbonatul de sodiu produce acest efect imediat ce este amestecat cu aceste ingrediente care fac parte din aluat. Așadar, tava trebuie băgată repede la cuptor, altfel reacţia se produce în gol.
Bicarbonatul de amoniu este mai puţin folosit din cauza mirosului neplăcut care se degajă în momentul în care se stinge cu oţet. O jumătate de linguriţă ajunge pentru a frăgezi foile. Este folosit la prăjituri ca “Albă ca zăpada”, adică la foi ce urmează să fie umplute cu cremă. Dar atenţie! Dacă se adaugă prea mult amoniac, există riscul ca prăjitura să aibă un miros neplăcut.
Vezi și: De ce să pui zahăr și sare într-un pahar cu apă, înainte de a găti. Truc fabulos
Prăjitura "Ochelari". Rețeta veche din carnețelul cu bunătăți al mamei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Marte în Berbec, din 30 aprilie. Ce aduce în viețile noastre. Patru zodii sunt primele afectate
- Doi mari actori români au scris istorie împreună, dar s-au urât în viața reală. De ce nu și-au vorbit timp de 32 de ani
- Lovitură de teatru la CCR: documente ANAF, declarate neconstituționale în procesele penale
- Probleme pentru doi concurenți, la Te cunosc de undeva: "M-am trezit cu genunchiul umflat"
- "Să aprindem grătarele". Ce spune Mihaela Bilic despre mici, cel mai popular aliment printre români
- DNA, primele acuzații oficiale după perchezițiile la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Cine este directorul reținut. Acuzațiile procurorilor
- Dispare obiceiul de a consuma vin? Ce afectează vânzarea popularei băuturi
- 10 lucruri pe care nu le știai despre primarul USR Dominic Fritz
- BANCUL ZILEI: Lucruri dificil de realizat
- Selly, explicații în scandalul cu Radu Alexandru - "piticigratis", Iorga, Adrian Elicopter de Luptă și acuzațiile de viol / video