Care economii?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oana-stanciulescu
oana-stanciulescu

Alegerile din 2012 nu vor semăna cu nimic de până acum. Asta declara parlamentarul PDL Tinel Gheorghe după alegerile parţiale din judeţele Neamţ şi Maramureş când jurnaliştii încercau să vadă dacă acestea ar putea constitui un model pentru cele de anul viitor.

oana-stanciulescuŞi are perfectă dreptate.

Şi asta pentrru că PDL şi-a propus să dea ţara peste cap astfel încât haosul generalizat să ascundă hoţia care să-i menţină la putere. Nu mai vorbim despre faptul că decizia încalcă legislaţia în vigoare şi că nu are nimic de-a face cu regulile democraţiei.

Dar hai să vedem care sunt argumentele PDL şi de ce nu stau ele în picioare.

Primul argument pe care l-am auzit chiar din gura lui Emil Boc este economia de 30 de milioane de euro pe care ar face-o Guvernul pentru români dacă s-au cupla cele două alegeri. Adică, cum ar veni, guvernul ar trebui să renunţe la construirea unui stadion într-un sătuc în care tinerii muncesc deja cu cârca în Italia şi la vreo 20 de băncuţe şi leagăne din mahon pe care să şadă pensionarii când trec cu vacile prin mijlocul parcului. Cam asta este economia şi la aceste proiecte majore pentru România ar trebui să renunţe guvernul Boc dacă ar organiza alegeri legale separate.

În 2008, Guvernul a alocat 66 de milioane de lei pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale şi 124,2 de milioane de lei pentru alegerea parlamentarilor - în total 45 mil. euro, la cursul actual.

Dacă s-ar organiza alegeri simultane de unde ar putea veni economiile? Din calculele noastre, acestea ar putea veni doar de la perdeluţele cabinelor de votat şi de la ştampile.

În rest domnilor guvernaţi tot este nevoie de buletine de vot şi pentru primari şi pentru parlamentari, de urne şi pentru primari şi pentru parlamentari.

Şi demonstraţia ar putea continua.

Al doilea argument pe care l-am auzit de la omul numărul 3 în stat, adică Roberta Anastase, este cel potrivit căruia instituţiile statului n-ar mai funcţiona între cele două alegeri.

Ce vrea să spună doamna Anastase? Că oamenii puşi de dânşii în fruntea ministerelor şi agenţiilor ar trage instituţiile pe linie moartă până vor afla cine va câştiga alegerile? În acest caz, stă în putera doamnei Anastase să se asigure că oamenii lor nu vor face o aşa grozăvie.

Sau vrea să spună că acum aceste instituţii ar funcţiona perfect, iar anul viitor oprirea motoarelor de la ministerul domnului Lăzăroiu ar da peste cap România?

Am putea mult şi bine să aducem contra argumente la prostiile debitate de la Palatul Victoria dacă acestea ar conta. Din păcate, PDL şi-a propus să schimbe regulilor în timpul jocului, manevră condamnată de toate instituţiile europene, deoarece este singura metodă de a rămâne la putere.

Cu alte cuvinte, decizia privind comasarea alegerilor locale şi parlamentare este atât de periculoasă încât va arunca România la periferia Europei.

Preţul pe care îl vor plăti românii ar putea fi chiar punerea democraţiei între paranteze, lucru care părea imposibil după 1989.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel