Data actualizării:
Data publicării:

Care e momentul ideal pentru a fertiliza trandafirii

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Menținerea sănătății și frumuseții trandafirilor necesită practici specifice, inclusiv fertilizarea corespunzătoare, udarea și tăierea.

Pe măsură ce sezonul estival avansează, grădinarii trebuie să acorde o îngrijire suplimentară pentru a se asigura că trandafirii lor continuă să înflorească, potrivit Express.

Deși trandafirii încep în general vara cu o creștere robustă, menținerea sănătății și frumuseții lor necesită practici specifice, inclusiv fertilizarea corespunzătoare, udarea și tăierea.

Trandafirii absorb în mod natural umezeala din sol, însă temperaturile ridicate ale verii pot pune un stres suplimentar asupra acestor plante îndrăgite.

Pentru a susține creșterea lor continuă, fertilizarea suplimentară și udarea atentă sunt cruciale. Hrănirea trandafirilor de două ori pe an poate îmbunătăți semnificativ potențialul lor de înflorire. Experții subliniază importanța acestei practici, mai ales primăvara și vara.

„Trandafirii trebuie fertilizați de două ori pe an - o dată primăvara și apoi din nou în lunile de vară”, sfătuiește Claire Baglin.

„Acest lucru vă va umple grădina cu trandafiri strălucitori și frumoși, de care să vă bucurați alături de vremea frumoasă. În mod ideal, trandafirii ar trebui fertilizați înainte de a înflori, ceea ce se întâmplă de obicei în jurul lunii martie sau aprilie, însă, cu toate acestea, îi mai puteți fertiliza și în aceste lui toride”, a mai adăugat ea.

Royal Horticultural Society oferă recomandări în privința udării trandafirilor, subliniind importanța direcționării apei către solul din jurul bazei plantei.

„Atunci când udați trandafirii, direcționați fluxul către solul din jurul bazei plantei, evitând frunzele și florile. Acest lucru ajută la descurajarea bolilor fungice și la evitarea consumului excesiv de apă”, recomandă RHS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel