Temele esențiale ale documentului convenit de Băsescu cu liderii USL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu-ponta-antonescu-mediafax-foto-razvan-chirita
basescu-ponta-antonescu-mediafax-foto-razvan-chirita

Întâlnirea informală de miercuri seara de la Palatul Cotroceni dintre cei doi lideri USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, cărora li s-a alăturat și Liviu Dragnea, și președintele Traian Băsescu generează în continuare speculații privind tema discuțiilor, mai ales că întrunirea a avut loc la doar o zi după ce ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a mers la Palatul Victoria pentru o întrevedere cu premierul. 

[caption id="attachment_262226" align="alignleft" width="310"] Sursa foto: Adevarul[/caption]

Potrivit informațiilor oferite de România TV, prin intermediul moderatorului emisiunii "Ultima oră", Cătălin Striblea, întâlnirea de la Cotroceni ar fi fost precedată, miercuri după amiază, de o altă întrunire, care ar fi avut loc, în biroul de la Senat al liderului PNL, Crin Antonescu. La aceasta ar fi participat doar președintele liberalilor, premierul Victor Ponta și secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, unde, se pare, că s-ar fi discutat detaliile întâlnirii cu președintele Traian Băsescu.

Ulterior, în aceeași zi, la Palatul Parlamentului a avut loc întâlnirea USL cu UDMR, unde a fost dezbătută posibilitatea unei guvernări comune, fără a se ajunge însă la o decizie finală.

Din cele prezentate la România TV, cei trei lideri USL ar fi plecat la Cotroceni după ora 21, unde s-ar fi discutat pactul coabitării, care ar conține patru puncte esențiale.

Cele patru teme importante ale discuțiilor de la Cotroceni s-ar referi la modificarea Constituției, stabilitatea instituțiilor fundamentale ale statului, supravegherea României prin Mecanismul de Cooperare și Verificare și regionalizarea României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel