Care a fost cel mai ieftin cadou primit de Tăriceanu. Situație oficială
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
O machetă a Camerei Reprezentanţilor Republicii Indonezia, un stilou Cerruti 1881, o statuetă în miniatură reprezentând un cal argintat, dar şi un CD cu celebrul violonist David Garrett se numără printre cadourile primite de senatori în anul 2015 cu ocazia unor întrevederi.

Potrivit unei situaţii publicate pe site-ul Senatului, cele 15 bunuri cu titlu gratuit primite de Camera Superioară în anul 2015 valorează 590,49 euro, iar cele nouă primite de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, - 349,24 euro.

Cele mai scumpe cadouri primite de şeful Senatului au fost o statuetă în miniatură reprezentând un cal argintat, în valoare de 90 euro, primită de la preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, o figurină din ceramică, reprezentând un personaj celtic, în valoare de 60 euro, oferită de şeful Parlamentului Irlandei, Sean Barrett, şi o broderie cu fir de mătase înrămată tip tablou, de 56 euro, primită la întâlnirea cu ambasadorul Republicii China în România, Xu Feihong.

Cadoul cu cea mai mică valoare primit de Călin Popescu-Tăriceanu a fost o carte a prim-ministrului Albaniei, Edi Rama, 'În culisele puterii', în valoare de 6,80 euro.

Şeful Senatului a mai primit anul trecut o figurină din argilă reprezentând o femeie, un album cu istoria Bulgariei ilustrată, o cravată din mătase, un platou din porţelan, o figurină din bronz emailat reprezentând un leu.

Singurele bunuri rămase în posesia preşedintelui Senatului au fost cartea prim-ministrului Albaniei şi cravata din mătase primită de la preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Serbia, Maja Gojkovic. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel