Caravana literară. Scriitorul Ion Mărgineanu prezent la Mirăslău
Caravana literară. Miercuri 30 mai 2018, începând cu ora 11:00, Caravana literară a scriitorilor în școală va poposi la Școala Gimnazială Mirăslău, în comuna natală a scriitorului Ion Mărgineanu.
Caravana literară. Acesta este principalul motiv pentru care instituțiile organizatoare ale proiectului, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga" Alba, au decis ca invitatul caravanei în luna mai să fie scriitorul albaiulian Ion Mărgineanu, anunță pr-ul BJLB, Daniela Floroian, într-un comunicat.
Cine este Ion Mărgineanu
Ion Mărgineanu s-a născut în comuna Mirăslău, sat Lopadea Veche. Școala primară a făcut-o în sat, școala gimnazială la Mirăslău, liceul la Aiud iar facultatea la București, devenind profesor de limba și literatura română. A activat ca profesor la Sebiș, apoi s-a dedicate culturii fiind director interimar la Casa de Creație Arad, ziarist la Sfântul Gheorghe, metodist, inspector principal și mai apoi președinte al Inspectoratului pentru cultură al județului Alba iar după 1989 a fost primul director al instituției nou înființate- Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național al județului Alba. Din 1977 este membru al Uniunii Scriitorilor din România iar după 1989 a devenit membru și la Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova și la Uniunea Scriitorilor Români din Cernăuți. În îndelungata sa activitate pe tărâmul culturii a fondat numeroase publicații și manifestări culturale cu un puternic impact national și international, a elaborat 16 dicționare și a publicat în calitate de autor peste 100 de titluri de carte, a prefațat, argumentat sau postfațat peste 150 de volume și a semnat peste 3500 de articole. Pentru activitatea sa culturală a primit numeroase premii de excelență și diplome și a fost decorat de două ori cu Meritul Cultural.
Vezi si: Caravana scriitorilor în școală – la ,,Bethlen Gabor" din Aiud
Prezența scriitorului Ion Mărgineanu în mijlocul elevilor din comuna sa natală este o adevărată sărbătoare pentru comunitate, sărbătoare la care au contribuit pe lângă cele două instituții organizatoare și partenerii poiectului: Filiala Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, Primăria și Consiliul Local Mirăslău, Inspectoratul Școlar al Județului Alba, Școala Gimnazială Mirăslău și Biblioteca comunală Mirăslău.
În cadrul proiectului ce se va desfășura în 30 mai 2018 la Mirăslău vor avea loc prezentări de carte, sesiuni de autografe, donații de carte și activități interactive cu cartea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News