Data publicării:

Caraș Severin: Grup infracțional organizat, percheziții și confiscări impresionante. Judecătorul a dispus arestarea preventivă

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
La data de 04.04.2023, procurorii DIICOT– Biroul Teritorial Caraș-Severin au dispus reținerea a 4 inculpați (trei cetățeni români și un cetățean bulgar) pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat,  contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit comunicatului emis de DIICOT, în urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate două dispozitive destinate identificării de aparatură de localizare sau interceptare prevăzută cu semnal GSM, mai multe terminale mobile, sumele de  5.800 de lei și  1.600 de euro, înscrisuri cu privire la tranzacții financiare și documente de proprietate privind autovehicule de lux, un cântar electronic de mare precizie, un dispozitiv conceput în vederea poansonării seriilor de sașiu, 10 cartușe calibru 7,9 mm. - muniție letală, deținută ilegal și 45 de grame de substanță pulverulentă de culoare albă, susceptibil a fi cocaină.

De asemenea, au fost indisponibilizate două autoturisme, cu privire la care există bănuiala rezonabilă că prezintă modificări la seriile de șasiu.

Decizia instanței

”Astăzi, 05.04.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin a dispus arestarea preventivă a celor patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea  a fost realizată împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Careș-Severin și a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș, Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți, Agenția Națională de Administare Fiscală - Direcția Regională Vamală Timișoara și Biroul Vamal de Interior Caraș-Severin, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel