Data publicării:

Caraş-Severin: Săli pline la Festivalul Showcase Centenar de la Oraviţa

Autor: DCNews Team | Categorie: Cultura
WhatsApp

Sala de spectacole a Teatrului Vechi ''Mihai Eminescu'' din Oraviţa a fost plină, în fiecare seară, timp de o săptămână, cu ocazia Festivalului Showcase Centenar.

'Povestea a început în urmă cu trei ani, când teatrul împlinea 200 de ani şi am făcut o gală a teatrelor naţionale. Dacă anul trecut am vorbit despre Centenar, anul acesta vorbim despre împlinirea a 100 de ani de la unirea Banatului cu România. Cele mai valoroase producţii de teatru realizate în 2018, dedicate celebrării Centenarului, au fost prezentate la Oraviţa. Cred că fiecare spectacol a avut publicul său şi ne-am bucurat să vedem sala plină la toate. Oamenii chiar iubesc teatrul şi au venit în fiecare seară. Toate spectacolele s-au bucurat de atenţia publicului local, dar chiar şi din afara oraşului. Au fost oameni care au venit special, din judeţ sau din afara lui, din Timiş sau Arad. Iată că, în acest fel, Oraviţa poate să devină un adevărat pol cultural', a declarat directorul executiv al festivalului, Mateea Marin.

Cel mai mare număr de spectatori a fost vineri, când pe scenă s-a jucat piesa Tangou final, cu Maia Morgenstern şi Tudor Aaron Istodor, dar nici pentru celelalte nu s-a manifestat un interes mai mic, spun organizatorii.

'Ne-am bucurat de prezenţe extraordinare, iar vineri a fost o seară spectaculoasă, când pe scena noastră au poposit Maia Morgenstern şi Tudor Aaron Istodor. Dar toate spectacolele s-au bucurat de un adevărat regal. În cadrul acestei săptămâni, orăviţenii s-au bucurat şi de workshop-urile organizate. Au fost tineri care au participat la cursuri de actorie, de tot felul de tehnici, un domeniu nou pentru ei. Aceasta a fost a treia ediţie şi sperăm că va deveni o tradiţie în adevăratul sens al cuvântului', a afirmat Cristina Zainea, din partea Primăriei Oraviţa.

Prin acest proiect, derulat în perioada 21 - 27 iulie, s-a urmărit nu doar o prezentare de spectacole, ci şi implicarea directă a comunităţii locale prin workshop-uri dedicate tinerilor şi copiilor. Atelierele de lucru pentru copii şi tineri au fost conduse de Alex Popescu, actor al Teatrului 'Anton Pann' din Râmnicu Vâlcea. Festivalul a fost organizat de Primăria oraşului Oraviţa şi Asociaţia Ataraxia, cu ajutorul financiar al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi UNITER, având ca parteneri Teatrul Naţional Timişoara şi Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel