Caraş-Severin: Mediul de afaceri se 'diluează' de la an la an, susţine directorul Camerei de Comerţ
Mediul de afaceri din Caraş-Severin se diluează, numărul firmelor scade de la an la an, a declarat vineri seara, în cadrul evenimentului Topul firmelor, manifestare ajunsă la cea de-a XXIII-a ediţie, Petru Buzzi, directorul Camerei de Comerţ Caraş-Severin.
'Păcat, însă, că an de an, în Caraş-Severin, mediul de afaceri se diluează. În 2014, şi-au depus situaţiile financiare, la fisc, un număr de 5.185 de societăţi comerciale, mai puţine cu circa 800 decât în anul precedent (...)Practic, putem spune că mergem din rău în mai rău. Cauza o bănuim cu toţii. În ţara asta, nimeni nu are grijă de întreprinzătorii privaţi. Mie îmi place să le spun antreprenori. În fine, nici nu are cum să fie bine, cu o birocraţie fantastică, dar şi cu un cod penal care se schimbă an de an şi se modifică la câteva luni, cu lipsa predictibilităţii, ceea ce înseamnă că dacă începi o afacere acum, s-ar putea ca la final de an să o închizi', a afirmat Petru Buzzi.
Din cele 5.185 de firme din judeţ, aproximativ 1.600 au zero angajaţi, iar alte 1.400 au unul sau doi. De asemenea, peste 900 de firme au cifra de afaceri zero, iar firme cu cifra de afaceri de peste o sută de milioane de lei sunt doar şapte.
'Din păcate, judeţul Caraş-Severin moare, iar motivul trebuie căutat în zona politicului care, vreme de 25 de ani, nu a făcut nimic pentru a redresa economic România', a subliniat Petru Buzzi, opinând că din aceste motive este greu pentru judeţul Caraş-Severin, dar şi pentru alte 20 din ţară, care se află cam la acelaşi nivel în ceea ce priveşte contribuţia la PIB, respectiv, 1,2 miliarde de euro anual.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News