Carantină prelungită cu 7 zile într-o localitate din județul Timiș
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Carantină prelungită cu 7 zile într-o localitate din județul Timiș
Carantină prelungită cu 7 zile într-o localitate din județul Timiș
Carantina în localitatea Dumbrăvița din județul Timiș va fi prelungită cu 7 zile, după ce autoritățile au constatat că nu a scăzut rata de infectare cu Covid-19.

„Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul localității Dumbrăvița, aflată în carantină din data de 10 ianuarie 2021, ora 00, nu a scăzut, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut o analiză pentru a vedea dacă se impune măsura prelungirii carantinării. (...) În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică Timiș a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării pentru unitatea administrativ-teritorială Dumbrăvița”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Timiș.


După primirea avizului INSP, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis sâmbătă prelungirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 7 zile.


Decizia va fi trimisă pentru aprobare Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției. Măsura de carantinare va intra în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU, a mai anaunțat Prefectura Timiș.


De asemenea, subprefectul Mircea Băcală a solicitat structurilor Ministerului Afacerilor Interne intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor impuse în pandemie, atât în Dumbrăvița, cât și în cele trei unități administrativ teritoriale care vor ieși din carantină- Giroc, Moșnița Nouă și Ghiroda, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel