Epidemiologul britanic Hayward: Carantina nu este o soluție de viitor în privința pandemiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Experții britanici nu oferă votul lor de încredere măsurii de carantinare pentru viitor. 

Carantinele generale nu pot fi o soluție relevantă în viitor, în contextul pandemiei de coronavirus. Profesorul universitar Andrew Hayward, de la University College London, epidemiolog și membru al comisiei SAGE, spune că pe viitor măsurile ar trebui luate pentru a-i proteja pe cei vulnerabili, evitând situații disruptive impuse populației generale, scrie Daily Mail

Sir Andrew Pollar, unul dintre cei mai importanți consilieri din Marea Britanie pe problemele pandemiei a spus că britanicii care nu prezintă simptome nu ar trebui să facă teste în mod regulat. Sir Andrew s-a adresat membrilor Parlamentului, spunând că în contextul în care se află țara, testele PCR ar trebui oferite celor care nu se simt bine și care au simptome COVID-19. 

Susținând recomandările lui Sir Andrew, profesorul Hayward spune că lockdown-ul nu mai poate fi o soluție acceptabilă pe viitor.   

„Cred că pășim într-o situație endemică, mai mult decât pandemică, răul creat de acest virus fiind acum redus. Astfel, nu pot fi explicate asemenea măsuri care afectează toată populația. Ar trebui să tindem către măsuri pentru cei vulnerabili. Așa cred și nu numai în privința testării, ci a multitudinii de măsuri de control a răspândirii virusului, întrucât suntem într-o situație în care învățăm să trăim cu virusul”, a spus Hayward la BBC Radio 4, citat de Daily Mail.              

Situația în România

Până astăzi, 11 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.085.738 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.048.947 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 326 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Până astăzi, 34.331 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Vezi și: Decesele din Marea Britanie, provocate de COVID-19, cel mai negru bilanț din martie 2021, în ciuda vaccinării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel