În același timp, să găsești caramel delicios, fără aditivi nocivi, în supermarket este o sarcină grea. Prin urmare, vă oferim o rețetă pe care o puteți găti acasă. În plus, este destul de ușor.
Ingrediente pentru 300-400 grame de caramel:
200 grame de zahăr brun;
6 linguri de unt sărat la temperatura camerei;
120 ml de smântână groasă;
1 linguriță de sare de mare.
Metoda de gătire
Topiți zahărul într-o cratiță antiaderentă la foc mediu, amestecând constant cu o spatulă. Zahărul ar trebui să se transforme într-un lichid gros și maro.
Odată ce zahărul s-a topit complet, adăugați untul și amestecați bine ingredientele până la omogenizare.
Fără a stinge focul și fără a înceta să amestecați, turnați smântâna. Este important să faceți acest lucru foarte încet, pentru ca amestecul să nu facă bule.
Tort de caise, cu glazură de lămâie: un desert, care ne amintește de vară, soare și buna dispoziție
Lăsați amestecul la fiert un minut. Apoi se ia de pe foc si se condimentează cu sare. Lăsați caramelul să se răcească ușor și să se îngroașe, înainte de servire.
Caramelul sărat poate fi păstrat la frigider până la 1 lună. Cu toate acestea, de fiecare dată înainte de utilizare, va trebui să fie încălzit în cuptorul cu microunde sau pe aragaz până la consistența dorită.
BONUS. Mic dejun parizian: o rețetă uimitoare de clătite cu portocale
Vă spunem cum să gătiți un desert clasic originar din Franța.
Clătitele franțuzești, Crêpes Suzette, sunt o adevărată comoară națională. Aceste clătite subțiri și moi cu o varietate de toppinguri sunt servite în cele mai bune brutării din țară.
Dar dacă nu mergi la Paris în viitorul apropiat, îți sugerăm să încerci să repeți rețeta clasică de clătite Suzette chiar în bucătăria ta. Felul de mâncare este cel mai potrivit pentru un mic dejun, în compania familiei sau a prietenilor.
Ingrediente (pentru 6-8 porții):
Pentru clătite:
1 pahar de făină;
1/2 cană lapte;
1/2 pahar cu apă;
2 ouă mari;
2 linguri de unt topit nesărat;
2 lingurițe suc de portocale;
1 linguriță coaja de portocală;
1/4 linguriță de sare.
Pentru sirop:
220 grame unt nesărat;
4 linguri de zahăr granulat;
100 ml lichior de portocale.
Pentru topping:
câteva linguri de înghețată de vanilie (opțional).
Metoda de gătire
Într-un castron mare, amestecați făina, laptele, apa, ouăle, 2 linguri de unt topit, sucul de portocale, coaja și sarea. Obțineți o consistență uniformă, apoi trimiteți aluatul la frigider pentru 20 de minute.
Ungeți o tigaie antiaderentă cu uleiul rămas și încălziți-o. Turnați 3 linguri de aluat în tavă, răspândindu-l uniform pe suprafață. Gătiți clătitele, întorcându-le din când în când cu o spatulă, până se rumenesc.
Dovleceii congelați pentru iarnă: 3 metode cu care nu veți da greș
Transferați clătita finită pe o farfurie. Repetați procesul cu aluatul rămas. Nu uitați să ungeți tigaia cu unt, de fiecare dată. Când toate clătitele sunt gata, puneți-le deoparte.
Într-o altă tigaie, la foc mediu, topiți untul pentru sirop. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă în unul topit două linguri de zahăr. Adăugați lichiorul de portocale și puneți iarăși tigaia pe foc. Aveți grijă, deoarece amestecul se poate aprinde.
Cea mai bună salată de vară: chiar și cei cărora nu le place varza, o vor adora
Înmuiați clătitele, pe rând, în acest amestec de zahăr, unt și lichior. Împăturiți clătitele în sferturi sau rulați-le și turnați peste ele siropul rămas. Serviți clătitele cu câteva linguri de înghețată de vanilie sau orice alt topping dulce la alegere. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Scenariu de necrezut: Armate de gândaci cyborg controlați de la distanță. Ce spun cercetătorii japonezi
- Klaus Iohannis, iritat de o întrebare primită de la un jurnalist DC NEWS: Asta să vă spună analiștii, sociologii, părerologii - Video în articol
- Calcule electorale pentru Primăria București. Marele pierzător după retragerea lui Cîrstoiu. Chirieac: Va absorbi imediat o bună parte a electoratului său
- Horoscop 23 aprilie 2024. Soarele din Taur se rupe de careul cu Pluto. Daniela Simulescu, previziuni pentru zodii
- Secretul tinereții fără bătrânețe: Vă vine să credeți că bărbatul din imagine are 60 de ani? Ce mănâncă omul care nu vrea să audă de botox
- ANAF se pregătește să ia bani de la români. Ești bun platnic? Vin vești proaste. Anunțul lui Boloș: Cât va trebui să plătim
- Geoană, anunț privind candidatura la prezidențiale 2024: Văzând ce se întâmplă în țară...
- Trei infuzii care ajută la curățarea rinichilor în mod natural
- Cum va fi vremea de Florii. Meteorolog: Vor fi prezente în cea mai mare parte a țării
- La mesele festive scăpăm „ca vaca-n cucuruz” și apoi ne întrebăm de ce ne-am îngrășat. Dr. Doru Negru: Păi ați alergat mai mult de Paști?
- Circulăm într-o junglă. Mesajul unui expert auto: Cifrele ne arată că trebuie să știi să te aperi
- Cum te prind criminaliștii doar după scris. Comisar-șef: Activitatea este exclusiv umană