Un șofer în vârstă de 21 de ani, care conducea un autoturism pe Autostrada A1 Deva - Nădlac, a provocat, miercuri, un accident în care au fost implicate șase autoturisme, în urma căruia o femeie a fost rănită și transportată la spital, notează Agerpres, potrivit unei informări de presă a IPJ Timiș.
Accidentul a avut loc la km 424, pe sensul către Deva, în zona localității Margina (Timiș), informează Centrul InfoTrafic al Poliției Române.
Din primele cercetări a reieșit că șoferul a intrat pe zona de restricție și îngustare a autostrăzii A1, dinspre Timișoara spre Margina, iar la ieșirea spre DN 68 A a intrat in coliziune cu autoturismul din fața sa, condus de o femeie de 36 de ani. Mașina acesteia a fost proiectată în autoturismul din față, iar primul autoturism a intrat în coliziune cu alte trei autovehicule.
În accidentul rutier au fost implicate șase autoturisme în care se aflau doar șoferii.
În urma impactului, conducătoarea auto a fost rănită și transportată la spital, conștientă și cooperantă.
Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
La fața locului au intervenit echipaje de pompierii din cadrul Secției Făget cu o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj SMURD pentru asigurarea măsurilor PSI și prim-ajutor, precum și o ambulanță SAJ cu medic.
Cifrele morții pe drumurile din România
”În perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2024, la nivel național, din cauza vitezei neregulamentare, au avut loc 385 de accidente rutiere grave, în urma cărora 148 de persoane au decedat și 330 au fost rănite grav.
Astfel, 17% din totalul accidentelor grave a avut viteza drept cauză generatoare.
În România, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.
Recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză aplicabil pe tronsonul de drum pe care circulă, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.
Pietonilor le recomandăm să respecte regulile de circulație aplicabile lor: aceștia trebuie să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor Trecere pentru pietoni, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, să evite să pună conducătorii de autovehicule in situația de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate și să constituie prin comportamentul lor un exemplu pozitiv pentru cei mici”, transmite Poliția Română.
Citește și: Carnagiu în Hunedoara: 5 oameni au murit după ce o maşină a intrat într-un cap de pod
Cum se poate evita un carambol, vara
Pentru a evita un carambol vara este important să urmați câteva măsuri de siguranță, dar și să vă adaptați stilul de condus la condițiile specifice de vară.
Iată câteva sfaturi esențiale de care ar trebui să țineți cont:
Mențineți distanța corespunzătoare față de mașina din față, adică jumătatea, în metri, a vitezei pe care o aveți, astfel încât să aveți timp să reacționați în cazul unei opriri bruște.
Evitați frânările bruște: Încercați să frânați treptat pentru a evita derapajele.
Atenție sporită la condițiile meteo: Ploile torențiale pot reduce aderența la carosabil.
Verificați starea anvelopelor: Acestea trebuie să fie în stare bună, pentru o aderență corespunzătoare.
Nu conduceți obosit: Oboseala scade timpul de reacție și poate crește riscul unui accident, astfel, înainte de a porni la drum, mai ales dacă este unul lung, asigurați-vă că sunteți obosit.
Atenție la comportamentul șoferilor din trafic: Unii șoferi pot deveni agresivi sau imprudenți din cauza aglomerației sau a căldurii. Fiți pregătit să reacționați la comportamente imprevizibile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Oamenii de știință au descoperit o întrebuințare practică uimitoare pentru zațul de cafea
- Cazurile în care se acordă puncte de stabilitate potrivit Legii nr. 360/2023. Explicațiile Casei de Pensii a Municipiului București - Video
- Un nou bulevard închis în București. Prăpăd în nordul Capitalei
- De ce nu se iau în calcul anii reali de vechime în muncă la recalcularea pensiilor. Ministrul Muncii: Românii vor constata adevărul
- Luna Recoltei 2024. Când va avea loc Super-Luna Plină și de ce e atât de specială
- Marea companie franceză care a deschis a doua fabrică la Zalău. Primarul Pierre Oliver: Consolidăm cooperarea dintre Franța și România / video
- Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare mare pe 14 septembrie: De ce se ține post aspru
- Cine ar putea fi livratorii care îți aduc mâncarea. Băcanu (PNL): Sunt curios câți români se gândesc la asta atunci când deschid ușa / video
- Escaladare fără precedent în războiul de la granița României. Bogdan Chirieac: Rușii nu mai au niciun fel de limită. Nu se poate
- Greșelile frecvente de limbă română explicate de un profesor: de la "servici" la "trebuiesc"