Capturi foto controversate cu judecătorul Bogdan Mateescu, președinte CSM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Bogdan Mateescu (CSM)
Bogdan Mateescu (CSM)
Au apărut niște capturi foto controversate cu judecătorul Bogdan Mateescu, președinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Luju.ro scrie că pe site-ul Slugarete.wordpress.com sunt dezvăluite – prin capturi de ecran – numeroase comentarii făcute de Bogdan Mateescu pe Facebook (mai recent) și pe mail (mai demult, când erau la modă grupurile Yahoo), în discuțiile pe care le avea cu anumiți magistrați. 

Discuțiile îl prezintă pe Bogdan Mateescu în timp ce se dezlănțuie la adresa unor politicieni din PSD, a foștilor PDL-iști Emil Boc și Elena Udrea, la adresa foștilor miniștri ai Justiției Cătălin Predoiu și Raluca Prună, precum și a altor figuri din sistemul judiciar. Nu este greu de dedus că printscreenurile de pe Facebook sunt relativ recente (din ultimii 3-4 ani), iar capturile de ecran de pe e-mail datează din perioada 2010-2014.

El bate apropouri la Liviu Dragnea (aluzia cu asasinii plătiți), Gabriela Firea (aluzia cu sârmă), Carmen Dan (microfonul din priză), Doina Pană (otrăvirea cu mercur) și Marcel Ciolacu (căderea de calciu).

O aluzie a lui Bogdan Mateescu s-a îndreptat și împotriva președintei din 2019 a CSM, judecătoarea Lia Savonea, pe care o cataloghează drept „organul constituțional” care „trebuie să aibă alte preocupări prioritare”, dar care „stă, mă rog, prin reprezentantul său, toată ziua bună ziua în comunicări publice, care mai de care mai stufoase, cu tente percepute drept personale și cu anumite inexactități”.

De asemenea, Macovei și Predoiu reprezintă o „combinație de slugi penibile” în optica lui Mateescu

În mai 2010, când președintele Traian Băsescu a anunțat tăierea salariilor și a pensiilor, Bogdan Mateescu și-a vărsat năduful pe premierul Emil Boc, incluzându-l în categoria unor „pitici grotești incompetenți din rasa hobbitiana Smeagle (n.r. corect: Smeagol)”, care „nu au avut cohones (n.r. corect: cojones) să îi trimită acasă pe plimbatorii de hărții și pe responsabilii cu xeroxurile de prin instituțiile publice”, scrie Luju.ro.

În octombrie 2011, Ministerul Justiției – condus atunci de Cătălin Predoiu – a propus limitarea la 100.000 de euro a daunelor în caz de rănire sau chiar ucidere a unui judecător. Cu acea ocazie, Bogdan Mateescu ironiza capacitățile intelectuale ale lui Predoiu și scria că „poșeta doamnei Udrea valorează cât vreo 4 judecători”.

În aprilie 2014, DNA i-a dat presei de casă referatul privind arestarea judecătorului Stan Mustață (mort între timp în închisoare, în chinuri groaznice), parchetul anticorupție având grijă să-i terfeleasca magistratului imaginea, susțînând că acesta ar fi tras apă la WC în mod repetat, astfel încât să nu-i poată fi interceptate discuțiile. Bogdan Mateescu a simțit nevoia să comenteze: „Poate că trăgeau apă pentru că le era... sete!”, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel