Data publicării:

Captură uriașă a polițiștilor de frontieră în Vama Calafat. Bunuri contrafăcute în valoare de peste 10.000.000 lei - Video

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură uriașă a polițiștilor de frontieră în Vama Calafat. Bunuri contrafăcute în valoare de peste 10.000.000 lei / Foto: Poliția de frontieră Română
Captură uriașă a polițiștilor de frontieră în Vama Calafat. Bunuri contrafăcute în valoare de peste 10.000.000 lei / Foto: Poliția de frontieră Română

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de peste 10.000.000 lei au fost descoperite de polițiștii de frontieră în Vama Calafat.

Poliţiştii de frontieră de la PTF Calafat au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor ansambluri rutiere, 20.210 bunuri contrafăcute, transmite Agerpres. Este vorba despre articole vestimentare, încălţăminte, marochinărie şi flacoane de parfum, toate purtând însemnele unor firme cunoscute şi pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

"În zilele de 27 - 28 iulie, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pentru a intra în ţară, doi cetăţeni români şi un cetăţean bulgar, care se aflau la volanul unor ansambluri rutiere. Conform documentelor prezentate, şoferii transportau marfă în regim de coletărie, pe ruta România - Bulgaria - Slovacia. Cu ocazia efectuării controlului mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele de marfă ale acestora, în total 17 paleți pe care se aflau mai multe cutii de carton ce conţineau articole vestimentare, încălţăminte, marochinărie şi flacoane de parfum. În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 20.210 bunuri contrafăcute, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă", informează Poliţia de Frontieră Română într-un comunicat de presă.

Bunurile confiscate, în valoare de 10.105.000 lei

Bunurile, în valoare de 10.105.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

"În prezent, faţă de cei trei şoferi se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de Parchet", precizează Poliţia de Frontieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel