Captură record: 12 tone de haşiş confiscate
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
hasis
hasis
Autorităţile marocane au confiscat, lângă frontiera cu Mauritania, 11,94 tone de răşină de canabis ascunse într-un camion de transport, a anunţat Direcţia Generală pentru Siguranţă Naţională (DGSN), citată de AFP.

Autorităţile marocane au confiscat, lângă frontiera cu Mauritania, 11,94 tone de răşină de canabis ascunse într-un camion de transport, a anunţat Direcţia Generală pentru Siguranţă Naţională (DGSN), citată de AFP. Captura a fost făcută la Guerguerat, sudul Saharei occidentale, în apropierea graniţei dintre Maroc şi Mauritania. Operaţiunea a dus la arestarea şoferului şi a agentului de tranzit la postul de frontieră, a precizat poliţia marocană, miercuri seara, într-un comunicat.

Drogul era ascuns în 'mobilierul de bucătărie aflat într-o remorcă a unui camion înmatriculat în Maroc', a adăugat DGSN. Captura a fost predată administraţiei vamale, iar suspecţii urmează să fie audiaţi de poliţia judiciară marocană însărcinată cu ancheta, conform comunicatului.

Sahara occidentală este o fostă colonie spaniolă controlată în principal de Maroc, care o consideră parte integrantă a teritoriului său, dar Frontul Polisario reclamă independenţa. Marocul este cel mai mare producător mondial şi unul din principalii exportatori de răşină de canabis, potrivit Biroului ONU contra drogurilor şi criminalităţii. În 2018, poliţia marocană a confiscat 52 de tone de răşină de canabis, 1,65 tone de cocaină şi 1,3 milioane de 'comprimate psihotrope halucinogene şi ecstasy', potrivit unui bilanţ oficial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel