Căpșuni infestate cu virusul hepatitei A. Fructele au fost importate din Maroc
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Alertă alimentară în Europa!

Alertă în Spania după depistarea unor loturi de căpșuni infestate cu virusul hepatitei A în diverse supermarketuri. Autoritățile au reacționat rapid și au implementat măsuri de precauție pentru a preveni contaminarea populației. Situația este monitorizată cu atenție pentru a gestiona eficient riscul și a proteja sănătatea consumatorilor.

Asociația Fermierilor din Valencia (AVA-Asaja) a emis în această săptămână o notificare către Guvern și Uniunea Europeană prin care a anunțat detectare hepatitei A în mai multe loturi de căpșuni provenind din Maroc, la un punct de intrare în Spania. Această notificare a fost însoțită de o solicitare către autorități pentru a lua măsuri urgente, deoarece situația constituie un pericol pentru sănătatea publică, scrie Morocco World News. 

Conform sesizării emise de Asociația Fermierilor din Valencia (AVA-Asaja) pe portalul comunitar RASFF (Rapid Alert System Feed and Food), riscul de infestare este considerat a fi unul foarte mare. Analizele efectuate au confirmat prezența virusului hepatitei A în căpșunile marocane, cu o cantitate care depășește nivelul maxim admis de prezență a acestei substanțe, reprezentând astfel un pericol pentru sănătatea publică. Se pare că această contaminare a apărut în fructe din cauza irigării fermelor cu apă provenită din canalizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel