Data publicării:

Capsula Crew Dragon s-a conectat la ISS. Când se vor întoarce pe Terra cei doi astronauți blocați în spațiu

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O capsulă SpaceX Crew Dragon a ajuns la Stația Spațială Internațională (ISS) pentru a aduce acasă, anul viitor, astronauții Butch Wilmore și Suni Williams, blocați pe stație din iunie. Aceștia au rămas pe ISS după ce capsula Boeing Starliner, cu care au sosit, a fost considerată nesigură din cauza unor defecțiuni tehnice. Wilmore și Williams vor reveni pe Pământ în februarie 2024, după ce o misiune inițială de opt zile s-a transformat într-o încercare de opt luni, potrivit Reuters.

O capsulă spațială SpaceX Crew Dragon, care va repatria astronauții Butch Wilmore și Suni Williams anul viitor, a ajuns duminică la Stația Spațială Internațională (ISS), conform NASA și SpaceX.

Astronautul NASA Nick Hague și cosmonautul Roscosmos Aleksandr Gorbunov s-au îmbarcat la bordul ISS la scurt timp după ce capsula Dragon a andocat la stație, la ora 21:30 GMT, a precizat NASA într-o postare pe platforma X (fosta Twitter).

Misiunea SpaceX Crew-9 trebuia să transporte patru astronauți pe ISS, însă două locuri libere au trebuit să fie rezervate pentru Wilmore și Williams după ce capsula Boeing Starliner, cu care aceștia au sosit în iunie, a fost considerată neadecvată pentru a-i aduce înapoi pe Pământ.

Cei doi foști piloți de teste militare au rămas blocați pe ISS de atunci, după ce capsula Starliner a suferit defecțiuni la propulsoare și scurgeri de heliu. NASA a decis că nu este sigur ca astronauții să revină pe Pământ cu Starliner, care a fost trimisă înapoi pe Pământ goală la începutul acestei luni.

Wilmore și Williams, primii membri ai echipajului care au zburat cu problematica capsulă Starliner, urmează acum să se întoarcă acasă împreună cu Hague și Gorbunov la bordul Crew Dragon, în februarie anul viitor. Misiunea, care inițial trebuia să dureze opt zile, s-a transformat într-o încercare de opt luni pentru cei doi astronauți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel