"Capra cu trei iezi" devine film horror. Premiera lungmetrajului inspirat din povestea lui Creangă are loc pe 28 octombrie, în preajma sărbătorii de Halloween
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: IMDB
foto: IMDB
Generații întregi au adormit ascultând "Capra cu trei iezi". E timpul ca celebra poveste a lui Ion Creangă să devină, de Halloween,  film horror în stil hollywoodian. Maia Morgenstern face, încă o dată, un rol remarcabil!

Și regizorul Victor Canache a ascultat-o când era mic. Dar, la maturitate a transformat-o într-un film care să fie pentru marele public. Invitat în Interviurile Adevărul Live, Victor Canache, spune povestea din spatele filmului „Capra cu trei iezi”, pe care îl consideră unul de Halloween.

„Capra cu trei iezi” este tipul de film de Halloween de unde ieși un pic șocat

Povestea lui Ion Creangă l-a marcat profund pe Victor Canache, chiar din copilărie. Pentru el, „Capra cu trei iezi” era basmul care îl îngrozea. Și de câte ori îl asculta vizualiza toată acțiunea. Proiectul pe care și l-a pus în minte la 19 ani s-a materializat mai întâi în varianta scurtmetrajului în 2019, devenind în 2022 lungmetrajul „Capra cu trei iezi”, considerat un film horror sau un thriller psihologic.

                                                         

Varianta cinematografică respectă povestea lui Creangă, acțiunea fiind plasată într-un sat din România, din sec 19, unde o femeie, mamă singură a trei copiii trece prin  hărțuirea sexuală a unui bărbat din sat. Din povestea cinematografică, nu lipsesc elementele unui horror, thriller psihologic. “Este un pic din fiecare. Este și un pic horror. Este și un pic thriller. Este și un pic psihologic. Eu cred că este un film bun de Halloween. Are o atmosferă care te face să ieși un pic șocat din sală, după ce îl vezi. Eu am făcut un film care să fie 100% pentru public. Și mai ales așa cum mi-am dorit eu, ca spectator să vâd un astfel de film. Nu am făcut nimic în plus. Am luat exact ceea ce mi-a oferit Ion Creangă. Și am atașat la poveste, felul meu de agândi și a lucra, așa cum am învățat și cum m-am construit ca regizor de film în cei cinci ani de muncă la Hollywood” spune  Victor Canache în Interviurile Adevărul Live.

Filmul lui Victor Canache, „Capra cu trei iezi” a avut premiera la TIFF 2022, unde a luat Premiul publicului despre care regizorul spune că este cea mai importantă recunoaștere pentru el. Victor Canache recunoaște că s-a lăsat influențat de genul horror din cinematografia americană, dar el  se consideră tipul de creator mainstream cinema, dar de esență bună și dedicat publicului. Iar lecția aceasta a învățat-o în SUA, atât timp cât a lucrat ca actor și cascador la Los Angeles.

În anul 2019, regizorul  a demarat proiectul„Capra cu trei iezi”, care a fost la acea vreme doar un scurtmetraj, cu aceași distribuție: Maia Morgenstern și Marius Bodochi. Doar că varianta scurtă nu era filmul „Capra cu trei iezi” pe care Victor Canache îl avea în minte, bazat pe povestea lui Ion Creangă. Așa că l-a transformat într-un lungmetaj cu mare succes de public și care va avea premiera în România în 28 octombrie 2022.

Acțiunea are loc în satul românesc al secolului al XIX-lea, unde, izolată, o văduvă trebuie să-și protejeze cei trei copii de un vechi prieten de familie, care își urmărește propriile interese. Inițial apărut ca un scurtmetraj, în urmă cu trei ani, „Capra cu trei iezi” a fost prezentată în varianta finală de lungmetraj în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania – TIFF de anul acesta, unde a câștigat premiul publicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel