Data actualizării:
Data publicării:

Căpitanul Kirk, ”teleportare” la mii de kilometri, în Australia, cu ajutorul unei holograme

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Căpitanul Kirk, ”teleportare” la mii de kilometri, în Australia, cu ajutorul unei holograme, FOTO: Captura video @SXSW
Căpitanul Kirk, ”teleportare” la mii de kilometri, în Australia, cu ajutorul unei holograme, FOTO: Captura video @SXSW
William Shatner, celebrul căpitan Kirk din Star Trek, s-a teleportat la mii de kilometri de Los Angeles cu ajutorul unei holograme.

La mai bine de jumătate de secol după ce s-a materializat pe planete îndepărtate în rolul căpitanului James T. Kirk de pe nava stelară Enterprise, William Shatner (92 de ani) a fost teleportat pe un tărâm îndepărtat într-o demonstrație a tehnologiei hologramei.

Actorul din ”Star Trek” a fost invitat ca vorbitor la o conferință de publicitate din Sydney, Australia, unde imaginea sa realistă a apărut într-o cutie ca o figurină gigantică - în ciuda faptului că se afla într-un studio din California.

”Voi sunteți la 7.000 de mile depărtare (n.r.circa 11.260 km), iar eu sunt aici, în Los Angeles. Și voi puteți auzi fiecare cuvânt pe care îl spun. E ca și cum aș fi acolo; sunt în cabina telefonică”, a spus celebrul actor audienței, notează Agerpres.

Tehnologia, produsă de Proto, cu sediul în Los Angeles, afișează o imagine 2D de înaltă definiție care folosește umbrele pentru a crea o iluzie volumetrică de trei dimensiuni.

Prezentat pe un ecran de dimensiunea unei persoane, care ocupă cea mai mare parte a unui dispozitiv de 2,2 metri, rezultatul este destul de realist, fără a fi scutit de câteva probleme.

Holoportare cu peripeții


Demonstraţia, la care a asistat AFP, a eşuat iniţial, iar publicul a fost lăsat în faţa unui ecran gol, în timp ce Shatner gesticula în zadar pentru a crea o iluzie de plutire ce reaminteşte de teleportările din seria ”Star Trek”.

”Există întotdeauna riscuri atunci când se foloseşte o nouă tehnologie”, a afirmat actorul, când a apărut la Sydney câteva momente mai târziu.

Prezentarea acestei noi tehnici, numită ”holoportare”, a fost realizată cu ajutorul actorului care a dat viaţă personajului căpitanului James T. Kirk, după cum a declarat şeful Proto, David Nussbaum.

”William Shatner a imprimat ideea holoportarii în imaginaţia noastră datorită performanţelor sale din Star Trek şi acum se poate teleporta oriunde pe Pământ, în toată lumea”, a mai spus Nussbaum.

Star al acestui serial cult ştiinţifico-fantastic, care a urmărit aventurile unui echipaj la bordul unei nave spaţiale ce a cutreierat întreaga galaxie, actorul canadian este cea mai în vârstă persoană care a ajuns în spaţiu, îmbarcându-se în 2021 la bordul unei rachete Blue Origin - compania spaţială a lui Jeff Bezos, mai arată Agerpres.

Citește și: Cenușa unui personaj celebru din Star Trek se află pe Stația Spațială Internațională

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel