Urmărește emisiunea live
Capital românesc și investiții. Cosmin Marinescu: Modelul corect de dezvoltare necesită trei lucruri
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Capital românesc și investiții. Cosmin Marinescu: Modelul corect de dezvoltare necesită trei lucruri   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Capital românesc și investiții. Cosmin Marinescu: Modelul corect de dezvoltare necesită trei lucruri / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Economistul Cosmin Marinescu a vorbit despre nevoia de investiții a României.

Într-o postare pe blogul personal, Cosmin Marinescu, profesor universitar de economie, vorbește despre nevoia de dezvoltare a României și despre fondurile de care va beneficia țara noastră în perioada următoare.

„În contextul pandemiei și al măsurilor de securitate - sanitară, energetică sau chiar alimentară - se discută tot mai apăsat despre nevoia unei noi paradigme economice pentru România. Din fericire, nu trebuie să inventăm roata, ci să alegem corect modelul de dezvoltare pentru România, despre care aș spune, ca parafrază, că necesită trei lucruri: investiții, investiții și iar investiții.

Noua paradigmă economică pentru România - investițiile din fonduri UE

Evident, în orice discuție despre investiții, reacția generală este „cu ce bani?“. Privite din această perspectivă, lucrurile stau, în prezent, cât se poate de bine, căci avem un răspuns categoric: „cu bani europeni!“.

România va beneficia până în 2027, de cea mai mare sumă obținută vreodată de țara noastră din finanțări europene. Pe lângă cele 29,2 miliarde de euro din PNRR, din care primele tranșe au început deja să vină prin intermediul programelor operaționale putem atrage încă 30 de miliarde de euro, la care se adaugă și alte finanțări specifice de alte câteva miliarde de euro“, a scris Cosmin Marinescu.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel