Capelă nouă în Palatul Parlamentului. Ciolacu și Ciucă au inaugurat-o: Ne ajută să fim mai aproape de Dumnezeu, adică de oameni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au inaugurat luni, 25 martie 2024, capela din Palatul Parlamentului.

Premierul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, au participat, luni, 25 martie 2024, la Palatul Parlamentului, la sfințirea capelei din incinta clădirii. Premierul României a afirmat că aceasta „nu este doar un loc de linişte şi refugiu în faţa provocărilor şi tensiunilor zilnice, ci şi un simbol al angajamentului nostru faţă de valorile naţionale”.

„Am deosebita onoare să particip astăzi la un moment istoric marcat de binecuvântarea capelei ortodoxe din Parlamentului României de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a cărui dăruire, tenacitate şi energie neobosită în realizarea binelui comun m-a inspirat întotdeauna şi mi-a conferit privilegiul unei colaborări sincere şi temeinice în beneficul întregii societăţi româneşti. La acest moment cu profunde semnificaţii spirituale, îl felicit pe colegul şi prietenul meu Alfred Simonis, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, pentru iniţiativa de înfiinţare a acestei capele ortodoxe în forul legislativ suprem al ţării. Această capelă reprezintă atât un loc de închinare şi reflecţie pentru cei care activează în Parlamentul României, cât şi un simbol al valorilor noastre naţionale.

Într-o lume în care credinţele şi valorile tradiţionale sunt adesea trecute în plan secund, această capelă este mărturia rolului crucial pe care spiritualitatea îl are în viaţa noastră cotidiană.

În final, această capelă nu este doar un loc de linişte şi refugiu în faţa provocărilor şi tensiunilor zilnice, ci şi un simbol al angajamentului nostru faţă de valorile naţionale. Sper că acest spaţiu sacru îi va inspira şi îi va întări pe toţi cei care îi trec pragul, aducând lumină şi înţelepciune în călătoria noastră comună spre binele întregii societăţi”, a spus Marcel Ciolacu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Această capelă ne ajută să fim mai aproape de Dumnezeu, iar asta înseamnă să fim şi mai aproape de oameni”

De cealaltă parte, Nicolae Ciucă a susținut că noua capelă „ne ajută să fim mai aproape de Dumnezeu, iar asta înseamnă să fim şi mai aproape de oameni”.

„Suntem împreună aici la Palatul Parlamentului, într-o zi a bucuriei şi a unităţii. Mă bucur deci că o lucrare pe care mulţi dintre noi au susţinut-o a devenit realitate astăzi, de Buna Vestire. Este o promisiune pe care am făcut-o aici, anul trecut, şi iată astăzi putem anunţa această veste bună pentru Parlament. Patriarhia Română şi Parlamentul României arată împreună că legea morală şi legile statului au un punct comun de sprijin, iar acesta este Dumnezeu. Mulţumim Patriarhiei şi părintelui Patriarh pentru colaborarea cu autorităţile laice, cu reprezentanţii Parlamentului, pentru realizarea primului loc creştin din această clădire”, a spus președintele Senatului României.

„Împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Alfred Simonis, cu toţi colegii parlamentari şi cu angajaţii Parlamentului, suntem recunoscători pentru prezenţa bisericii în mijloc nostru. Această capelă ne ajută să fim mai aproape de Dumnezeu, iar asta înseamnă să fim şi mai aproape de oameni. E un spaţiu deschis pentru toţi cei care vin la Parlamentul României, fie că vin zilnic, ocazional sau vin o singură dată. Cu toţii avem nevoie să ne reculegem din când în când şi să găsim sprijin moral pentru vieţile noastre şi pentru deciziile pe care trebuie să le luăm”, a mai zis Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel