CAPCANĂ BACALAUREAT ROMÂNĂ 2017. Dorina Chiriac: O MIZERIE! Sper că nu e real
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dexonline.ro le-a întins o capcană elevilor care au participat la simularea de Bacalaureat de la Limba și Literatura Română.

Pentru a se asigura ca elevii nu obțin note într-un mod necorespunzător, cei de la Dexonline au recurs la o mișcare controversată.

"Anul trecut am observat că lumea a căutat frenetic pe dexonline răspunsuri la o întrebare din examenul de simulare pentru examenele naționale de la clasa a 8-a. În mod curios, căutările au venit... în timpul examenului, iar câteva chiar înainte de începerea lui!", au scris cei de la Dexonline pe blog-ul site-ului.

"Lăsăm la o parte stupizenia unor oameni de a trișa la un examen de antrenament. Anul trecut am observat tardiv autofurarea căciulii, dar anul acesta am apucat să ne organizăm nițel. Pe durata simulărilor de astăzi, am înlocuit definițiile pentru cuvintele date la subiecte, astfel:

pretutindenea, pretutindeni → pururi;
a zări, zărit →a zori, zorit;
felonie → făloșenie (mai mult despre asta la final)", a mai notat sursa citată.

"Am dedus aceste cuvinte înainte să apucăm să vedem subiectele, urmărind pur și simplu lista cu cele mai căutate cuvinte, în care acestea se detașau clar. Iar statisticile confirmă că nu ne-am pregătit degeaba! Pentru pretutindeni / pretutindenea și a zări / zărit, căutările au fost distribuite astfel:
de la 08:00 la 08:59 au fost 9 căutări;
de la 09:00 la 09:59 au fost 143 de căutări;
de la 10:00 la 10:59 au fost 171 căutări;
de la 11:00 la 11:59 au fost 989 căutări.

Acum așteptăm cu interes rezultatele examenelor", au mai scris cei de la Dexonline.

Dorina Chiriac, critici dure

Actrița Dorina Chiriac a criticat ce au făcut cei de la Dexonline.

"Sper că mizeria asta cu dexonline nu e reală. am înnebunit de tot? facem poliție cu copii de 14 ani? stăm cu ochii pe ei să nu fure? we're totally f#cked, people.

Am avut întotdeauna emoții la examene. nu, nu-i ok să copiezi. şi asta se învață. poți trece un examen copiind, dar chiar parcursul tău de mai departe te pedepseşte. oricum, omule mare, tu îi arăți astăzi tot timpul si prin tot ce faci copilului că hoțul scapă azi nepedepsit, ba chiar are succes. eu m-aş simți nedreptățit în locul lui.

presiunea asta infectă de azi care se pune asupra copiilor o dată la doi ani încă din clasa a doua, e distrugătoare de spirit. percheziția corporală la Bac, camerele de supraveghere la evaluări incă din învățământul primar, evaluări cu profesori străini la copii mici, capcane de la Dexonline (???) la care mă apucă greața, polițişti în curtea şcolii, băăăăăăăăă!!! am luat-o razna? nu-i învățăm nimic în şcoală că-i punem să învețe ei acasă (la ce naiba se duc la şcoală nu ştiu), dar îi amenințăm că le tăiem o mână dacă fură ceva ce NU LE-AM DAT! eu sunt curioasă dacă profesorii au parte de acelaşi tratament când dau examene.

[citeste si]

A crescut violența-n şcoli. noi am crescut-o. şi cumpărăm mai multe camere, şi mai angajăm gardieni, şi îi controlăm zilnic corporal de arme, şi punem sârmă ghimpată peste gardurile alea oribile de fier, îi încuiem pe dinăuntru, şi punem lanțuri şi sirenă de uzină în loc de clopoțel. gata. suntem blindați. şi orbi şi surzi suntem. poți omorî pe cineva cu un creion în câteva secunde. trebuie doar să fii adus în starea aia. ei, i-am adus. hai să le luăm creioanele.

În curând o să fac o pledoarie pentru copiat şi chiul. la 14 ani. nu la 30, că asta chiar e grav. dar trecem cu vederea, ă?", a spus Dorina Chiriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel