Cântăreața Matilda Pascal Cojocărița, în doliu: "Frumoasa mea, îmi e atât de greu să înțeleg" 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Celebra cântăreață de muzică populară Matilda Pascal Cojocărița este în doliu. Mama artistei a decedat. 

Matilda Pascal Cojocărița a transmis un mesaj ca urma a decesului mamei sale. Înmormântarea va avea loc luni, 22 august. 

"Frumoasa mea, imi este atat de greu sa inteleg caci de astazi nu mai sunt copil, in ochii tai mi-am oglindit toata existenta mea, privirea-ti blanda m-a ocrotit si m-a urmarit pretutindeni, m-ai invatat sa pasesc, m-ai invatat sa vorbesc, m-ai invatat sa iubesc, m-ai invatat sa daruiesc, oamenii sa-i pretuiesc, mi-ai dat har si puterea de a invinge. Pentru tot si toate iti multumesc !...dorul doare tare MAMA Dumnezeu sa-ti mangaie sufletul si sa-l aseze de-a dreapta SA! ... Luni, 22 august ora 11,00 ne vom lua ramas bun iubita mea, pentru totdeauna! 

2. -imagine fara descriere- (cojocarita-foto_39590000.jpg)

sursa foto: FB/Pascal Cojocărița Matilda

Cariera artistei Matilda Pascal Cojocărița 

Matilda Pascal Cojocărița s-a născut într-o familie de oameni simpli care aveau deja trei copii. A copilărit în Negrestii de Vaslui până la 17 ani.

Studiile liceale le-a urmat la Liceul Emil Racoviță din Iași, cele superioare la Facultatea de Muzică din cadrul Universității Spiru Haret, de curând absolvind și masterul în folclor. După absolvirea liceului s-a angajat la "Combinatul de fire și fibre sintetice" din Iași, s-a înscris în ansamblul combinatului, unde a făcut muzică populară, ușoară și dansuri populare.

În 1979 a câștigat echivalentul de atunci al titlului "MISS România" din zilele noastre și anume locul 1 al primului concurs de frumusețe feminină din România sub deviza „Muncă, Tinerețe, Frumusețe", concurs ce a avut loc la Costinești.

S-a căsătorit pentru prima oară în 1980, căsătorie în urma căreia s-a născut primul ei copil, un băiat. După o perioadă de timp, în urma unor neînțelegeri cu primul soț pleacă, împreună cu copilul în vârstă de 11 ani, la Bistrița, la violonistul Ștefan Cigu, cel cu care se cunoștea din diversele concerte avute în țară. După ceva timp cei doi își unesc destinele și formează una din cele mai frumoase și stabile perechi din lumea muzicii populare.

Cei doi s-au stabilit în Bistrita (unde locuiesc și în acest moment) alături de cei 3 copii ai lor (băiatul Matildei din prima căsătorie și un băiat și o fată ai lui Ștefan dintr-o căsătorie anterioară). Cei trei copii ai familiei au urmat tot cariere muzicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel