Cannoncini cu cremă de vanilie, rețetă ITALIANĂ care te va cuceri instant! Gust DEMENȚIAL
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Una dintre cele mai delicioase preparate din Sicilia, cannoncini sunt produse de patiserie sub formă de cornete, adesea cu o umplutură bogată, fie de ciocolată, vanilie sau brânză.  

Aceste rulouri arată apetisant, iar gustul este nemaipomenit! La prepararea lor trebuie să folosești o cantitate destul de mare de unt, deoarece acesta dă acea frăgezime aluatului.
 
Ingrediente (16-17 rulouri):
    • 2 ouă
    • 400 g făină 000
    • 140 ml lapte călduț
    • 150 g unt rece, tăiat feliuțe
    • 7 g drojdie uscată/21 g drojdie proaspătă
    • 80 g zahăr
    • 1/2 linguriță sare
Ingrediente pentru crema de vanilie:
    • 5 gălbenușuri
    • 130 g zahăr
    • 50 g făină
    • 350 ml lapte integral
    • 1 fiolă extract de vanilie

Mod de preparare

Într-un bol mai mare amestecă drojdia cu laptele călduț. Dacă folosești drojdie proaspătă, dizolv-o mai întâi cu o linguriță de zahăr, apoi pune puțin din laptele cald. Las-o deoparte pentru 10 minute, până se umflă, abia apoi torni restul de lapte. Adaugă zahărul, sarea, ouăle și făina și amestecă bine cu spatula sau o lingură de lemn. Frământă apoi cu mâna, pentru circa două minute, până obții un aluat omogen. Acoperă aluatul și lasă-l să se odihnească o oră, la temperatura camerei.

În acest timp poți trece la prepararea cremei. Pune laptele la foc mediu, spre mic. După ce a dat în clocot, stinge focul și adaugă fiola de vanilie. Amestecă puțin. Separat, într-o crăticioara antiaderentă, pune gălbenușurile și zahărul și amestecați bine cu un tel. Adaugă făina cernută și omogenizează. Pune și laptele fierbinte, în etape, amestecând bine după fiecare.

Pune crăticioara la foc mic, amestecând des, până când se îngroașă. Când este gata, dă-o deoparte și las-o să se răcească. Pentru a-i grăbi răcirea și pentru a evita formarea pojghiței la suprafață, amestecă ocazional sau acoper-o cu folie alimentară.

Treci din nou la aluat. În momentul în care și-a dublat volumul, pune-l pe blatul tapetat cu făină și mai frământă-l o dată, până obții un alut nelipicios. Întinde o foaie, nu prea mare, și așază feliuțele de unt, astfel încât să acopere toată foaia, mai puțin marginile. Împătureșt-o ca pe un plic și  întinde foaie, cu sucitorul, pe lungime. Reîmpăturește pe lungime și din nou întinde o foaie. Repetă procesul de împăturire, apoi acoperă cu folie de plastic, pentru a nu se usca. Bag-o la frigider pentru 30 de minute.  

Reîntinde foaie, lată de 12-13 cm și groasă de 2-3 mm. Taie fâșii de 1,5-2 cm lățime și înfășoară-le în jurul conurilor cu mare atenție la vârfuri, pentru a nu ieși crema, odată umplute. Pune rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu ou bătut și bagă-le la cuptor, pentru 15 minute, la 200°C. 
Lasă-le să se răcească, îndepărtează-le cornetele, apoi se umplu cu crema de vanilie și se pudrează cu zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel