Data publicării:

Canicula se menține în România. Vezi prognoza pentru următoarele zile

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Valul de căldură care afectează România se menține pentru următoarele zile. Temperaturile  vor urca  peste pragul de caniculă, iar meteorologii spun că situaţia nu se schimbă prea curând.

Pentru duminică se anunță din nou 37 de grade la umbra in Banat si Oltenia, si meteorologii spun ca nici pe parcursul saptamanii care urmeaza nu avem sanse de vreo racorire, ci dipotriva, canicula pare sa se extinda spre jumatatea saptamanii.

Perioada caniculară prezentă este a treia de când a început vara. Temperaturile cele mai mari anul acesta au fost de 40 de grade. Săptămâna care vine aduce un nou transport de aer fierbinte.

 În ultima zi din aceasta săptamană vremea se va menţine călduroasă în vestul, sudul şi local în centrul ţării, iar în regiunile sud-vestice va fi de-a dreptul caniculara si indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi senin in mare parte din tara si doar după-amiaza la munte, cu totul izolat, vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla slab, cel mult moderat, iar temperaturile amiezii pornesc de la 26 de grade în nordul Moldovei şi ating 37 de grade în Banat şi în sudul Olteniei.

 Săptămâna  debutează tot cu o zi calduroasă în mare parte din țară, izolat chiar caniculară în regiunile sud-vestice. Pe cer nu se arată niciun nor, doar soare fierbinte întreaga zi și vântul rămâne potolit. Prin urmare, la amiaza termometrele vor indica de la 27 de grade în nordul Moldovei până la 36 în partea de sud-vest a țării.

 Și în București luni rămane vreme călduroasa cer senin înteaga zi și vânt ce adie placut la amiaza, când temperatura aerului va fi de aproximativ 33 de grade.

 Marți, căldura nu se domolește nicăieri în țară, iar in regiunile vestice şi sud-vestice canicula se extinde. Temperaturile zilei pornesc de la 27 de grade în nordul Moldovei, în timp ce în Câmpia de Vest și în Oltenia ating 37 de grade la umbră. Ca aspect, contăm pe o zi destul de însorită, cu doar câțiva nori în nord-estul țării și la munte, unde numai izolat vor fi câteva ploi de scurtă durată, cu fulgere și tunete. Vântul însa nu da semne de agitatie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel