Data publicării:

Canicula face ravagii. Un om de știință de la NASA a avertizat că vara aceasta „va fi cea mai rece pentru restul vieții”

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Iată care sunt cele mai recente actualizări, în contextul în care valurile de căldură și vremea extremă provoacă perturbări pe tot globul. Sardinia este de așteptat să înregistreze temperaturi de 46 de grade Celsius astăzi, există incendii majore în Grecia și Elveția, iar 230.000 de persoane au fost evacuate în China din cauza taifunului Talim.

Incendii majore în Sardinia

Mai multe incendii au avut loc în ultimele ore în insula italiană Sardinia. 

„În ultimele 24 de ore au avut loc 12 incendii majore în Sardinia”, a declarat o sursă producătorului Sky News Simone Baglivo. Insula italiană a înregistrat temperaturi între 40 de grade Celsius și este una dintre regiunile cel mai grav afectate de canicula Cerberus.

„Trei dintre ele [incendii sălbatice] au afectat o suprafață totală de 60.000 de metri pătrați”.

Aceasta va fi „cea mai rece vară pentru tot restul vieții”, dar planeta se poate răci dacă se iau măsuri, spune un om de știință NASA

Un om de știință de la NASA a avertizat că vara aceasta „va fi cea mai rece” pentru restul vieții, deoarece valurile de căldură continuă să devasteze Europa și SUA, iar inundațiile, musonii și taifoanele lovesc Asia.

„Majoritatea oamenilor încă nu știu în ce pericol se află”, a spus Peter Kalmus pe Twitter. „Aceasta va fi cea mai rece vară pentru tot restul vieții tale și asta nu ar trebui să fie doar un meme – ar trebui să fie de fapt terifiant.”, a mai spus acesta. 

Incendiile continuă să cauzeze probleme în Grecia

Numai în ultimele ore, pompierii greci au desfășurat unități terestre și aeriene pentru a combate incendiile din patru părți diferite ale țării.

Temperaturile din Spania bat recorduri

Temperaturile din Insulele Baleare și din regiunea Catalonia au doborât recorduri, potrivit unui serviciu de monitorizare a vremii. Meteored susține că ambele zone au înregistrat temperaturi de peste 44 de grade celsius „în ultimele minute”.

Incendii în Grecia și Turcia

Potrivit Sky News, au fost înregistrate mai multe incendii de vegetație de către serviciile de pompieri, până la ora 8.30 în această dimineață.

Roma stabilește un nou record de temperatură

Spania nu este singura țară în care orașele bat astăzi recorduri de căldură. Roma a atins cea mai ridicată temperatură vreodată, mercurul urcând la 41,8 grade, potrivit serviciului meteorologic din regiunea Lazio. Acest lucru depășește ultimul record al capitalei, stabilit în iunie 2022, cu 1,1 grade celsius.

Pompierii se luptă să țină sub control incendiile din Siria

Pe măsură ce temperaturile au depășit 40 de grade celsius, în anumite părți ale țării, un incendiu a izbucnit pe terenurile agricole din Hama și pe zonele agricole din Homs, ambele provincii centrale ale țării, a informat presa de stat.

Șeful Apărării Civile din Homs a declarat pentru SANA că echipele sale se luptă să țină focul din cauza „terenului muntos și accidentat”.

Familiile din satul al-Marana au fugit din casele lor, potrivit publicației locale de știri Sham FM, potrivit News.sky.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel