Data publicării:

Canicula a adus un record al consumului de energie electrică

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: ready made - Pexels
Foto: ready made - Pexels
Valorile consumului național de energie în sezonul verii au atins cote maxime istorice miercuri, depãșindu-le pe cele înregistrate vineri, 25 iunie, anunță Transelectrica.

Astfel, pe fondul condițiilor meteo caniculare, consumul mediu al zilei de miercuri a fost cu 132 de MW mai mare decât cel înregistrat vinerea trecutã.

Cel mai mare consum de electricitate a fost înregistrat în intervalul orar 13:00 – 14:00, când s-a atins valoarea instantanee maximã de 8.656 MW (ora 13:38), cu 222 MW mai mult decât în data de 25 iunie 2021. Consumul înregistrat miercuri a fost acoperit din producția de energie electricã internã, în același timp înregistrându-se și un sold mediu de export de 38 MW.

Caniculă în București: indicele de confort termic depășește pragul critic

Este caniculă, miercuri, în Capitală, indicele de confort termic urmând să depășească pragul termic. Temperaturile vor trecere de 36 de grade.

Meteorologii spun că vremea în capitală va fi călduroasă, caniculară după-amiaza când indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maximă va fi de 35 - 36 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate noaptea, când probabilitatea pentru intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice va fi ridicată. Vor fi posibile și averse. Temperatura minimă va fi de 18 - 20 de grade.

În două zile, canicula a ucis zeci de persoane la Vancouver

Câteva zeci de persoane au decedat luni şi marţi în zona Vancouver, un vârf al mortalităţii care are legătură, cel mai probabil, cu valul canicular care a afectat vestul continentului american, conform informaţiilor furnizate marţi de poliţia federală canadiană, transmite AFP.

Două secţii de poliţie ale jandarmeriei regale a Canadei din zona Vancouver au anunţat separat că cel puţin 69 de persoane au murit brusc de luni, după ce un val de căldură a lovit vestul Canadei şi Statele Unite.

"Credem că la majoritatea deceselor a contribuit căldura", se afirmă într-o declaraţie a poliţiei, care adaugă că cea mai mare parte a victimelor este reprezentantă de persoane în vârstă.

Metropola canadiană de pe coasta Pacificului a înregistrat în ultimele câteva zile temperaturi de peste 30 de grade Celsius, cu mult peste temperatură obişnuită de 21 de grade din acest sezon.

Un record de căldură a fost doborât luni în Lytton, o localitate situată la nord-est de Vancouver, unde mercurul termometrelor a urcat luni la 47.9 grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel