Candidatura lui Mircea Geoană la președinție, cu NATO-n spate: Bogdan Chirieac spune lucrurilor pe nume. ”Avem o problemă cu SUA?”
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilul candidat Mircea Geoană la alegerile prezidențiale și acuzațiile că și-ar face deja campanie electorală, având imaginea NATO în spate.

Analistul politic a fost întrebat de jurnalistul Claudiu Giurgea, la Realitatea Plus, în contextul în care Mircea Geoană este al doilea om în structurile NATO, cât de corectă este campania electorală oficială / neoficială pe care acesta o derulează, în contextul în care a participat recent la nunta lui Ianis Hagi.

America l-a pus în funcția de la NATO

”Este o campanie electorală indirectă a lui Mircea Geoană, dar nu văd nimic rău în acest lucru! Atenție, Mircea Geoană este sau a fost până de curând secretar general adjunct în NATO, nu în Comunitatea Statelor Independente conduse de la Moscova, ci în NATO, condus de la Washington. Nu văd care ar fi problema! Din acest punct de vedere, lucrurile sunt clare! Mircea Geoană este pro-America! Noi suntem pro-americani! În NATO se află și o mulțime de state din Europa și din Uniunea Europeană. Albania nu este membră a Uniunii Europene, dar este membră NATO! Prin urmare, acest lucru nu face decât să ne bucure, iar ce spune domnul Traian Băsescu, respectiv Să spună cine l-a pus acolo pe Geoană?, știm cine l-a pus acolo. Cred că America l-a pus secretar general adjunct al NATO. Și care este problema dacă l-a pus America? Avem o problemă cu Statele Unite? Nu cred că avem o problemă!”, a spus Bogdan Chirieac.

Campanie electorală cu steagul NATO în spate?

Întrebat de faptul că Mircea Geoană își face campanie electorală, având această funcție în NATO, iar NATO spune că nu face politică în momentul în care ai o funcție la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, Bogdan Chirieac a răspuns:

”Dar cei ar trebui să se sesizeze sunt cei de la NATO în acest caz, în rest, publicul din România îl apreciază cu siguranță. Dacă îl vrea pe Geoană, îl va vota pe Geoană. Dacă va vrea alt candidat, va alege alt candidat. Însă să vedem, pentru că, deocamdată, nu și-a anunțat candidatura. Domnul Mircea Geoană are în continuare acest handicap, faptul că nu este sprijinit de un partid puternic pentru alegerile prezidențiale. După cum știm cu toții, partidul politic este principalul element care poate să te ducă în turul al doilea la prezidențiale. Deocamdată, domnii Ciolacu și Ciucă au în spate partide puternice, ar putea să îi ducă în turul al doilea. Sigur că, în primul rând, în turul doi contează candidatul, nu partidul”, a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel