Candidatul la Primăria Capitalei. Rareș Bogdan: Se poate lua o decizie cu 6 la 5
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Rareș Bogdan  a vorbit despre posibilele candidaturi pentru alegerile la Primăria Capitalei.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a fost întrebat dacă Dan Ostahie ar putea fi propunerea PNL pentru Primăria Capitalei, dar și ce alte nume au fost aduse în discuție în interiorul coaliției. Potrivit liberalului, astfel de discuții nu ar fi avut încă loc, iar PSD și PNL nu ar fi decis nici dacă merg cu candidați independenți sau dacă merg cu un candidat comun pentru Primăria Municipiului București.

"Nu s-a luat o decizie nici măcar la o candidatură cu un independent la Primăria Capitalei. Urmează să avem discuții, așa cum am avut și am căzut pe comasarea alegerilor după trei săptămâni de discuții intense, sunt absolut convins că în următoarele două săptămâni, după ce vom realiza și studii sociologice, după ce vom vedea ce va fi și cu bucureștenii pentru că starea generală a Bucureștiului o cunoaștem, este absolut clar că Nicușor Dan nu este o soluție pentru un București care cu adevărat să se dezvolte și trebuie găsită o soluție, o soluție foarte bună, care poate și atât în PNL, cât și în PSD, sau care poate fi în zona oamenilor care nu sunt astăzi implicați în zona politică.

Dar vă spun cu sinceritate, eu am văzut că s-au aruncat nume în spațiul public legat de opțiunile PNL și PSD, PNL nu a discutat despre nume, nu putem să venim să confirmăm sau să introducem pe agendă nume pentru că noi avem astăzi președintele PNL București care și-a anunțat și este obligație de candida pentru toți președinții de filială de care îi are PNL să își asume o candidatură la Primărie sau la Consiliul Județean. Domnul Sebastian Burduja este candidatul PNL la Primăria Municipiului București", a declarat Rareș Bogdan la Antena 3 CNN.

PNL l-ar susține pe Cristian Popescu Piedone?

Întrebat dacă ar putea coaliția să îl susțină pe Cristian Popescu Piedone, Rareș Bogdan a spus:

"Nu pot eu să hotărăsc. Am un vot din 11. Noi suntem 5 de la PNL, 5 de la PSD și premierul României, deci se poate lua o decizie cu 6 la 5. Deocamdată nu am avut vreo coaliție, urmează să avem zilele următoare, legat de subiectul candidaturii la Primăria București sau la sectoarele din București. Prim-vicepreședintele Rareș Bogdan atrage atenția ca atât timp cât putem merge cu un candidat comun acesta trebuie să fie cel mai bun care să îl bată pe Nicușor Dan pentru că ar fi un dezastru ca Nicușor Dan să câștige în cazul în care noi am avea un candidat comun.

Acesta e singurul lucru pe care îl propune Rareș Bogdan, solicit cercetări sociologice, solicit să stăm extrem de responsabil și de matur de vorbă și să aducem o soluție optimă pentru a câștiga primăria și mai ales pentru a dezvolta Bucureștiu deoarece ce se întâmplă în momentul acesta la București este o rușine pentru România. Niciunul din cei cinci membri ai conducerii executive ai PNL și membri al consiliului de coordonare al coaliției, adică președintele Ciucă, secretarul general Bode, prim-vicepreședinții Rareș Bogdan, Dan Motreanu și George Flutur nu doresc și nu se implică în candidatură pentru București, așa că avem acest avantaj al desemnării și găsirii unei soluții optime fără a fi implicați direct niciunul dintre noi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel