Candidați-surpriză la alegerile prezidențiale. Bogdan Chirieac face lista scurtă: Trei nume
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Analistul politic Bogdan Chirieac a a vorbit despre alegerile prezidențiale care vor avea loc în 2024 și candidații care ar putea participa.

Acesta a analizat varianta Marcel Ciolacu președinte - Nicolae Ciucă premier, dar și posibila candidatură a lui Mircea Geoană.

"Trei candidaţi puternici! Toţi trei, în regulă, din acest punct de vedere, cu experienţă şi politică. Geoană are şi o experienţă internaţională de invidiat, dar ceilalţi doi sunt conducători de partide. Să vedem dacă domnul Ciucă îşi păstrează postul de preşedinte al PNL - şi opinia mea este că şi-l va păstra, după rotativă", a spus analistul politic, la Antena 3 CNN.

George Simion, în turul doi

Cât despre cine ar putea să intre în turul al doilea - Kelemen Hunor, Cătălin Drulă sau George Simion -, Bogdan Chirieac a mai spus:

"În primul rând, George Simion. AUR este foarte sus în sondaje. Deocamdată, este personalitatea politică cea mai puternică din AUR. De altfel nici nu prea sunt alte personalităţi acolo decât George Simion. El are şanse să intre în turul doi. Dacă intră în turul doi, să ştiţi că prima şansă la prezidenţiale o are candidatul care intră cu dânsul. Acelaşi lucru s-a întâmplat, în 2000, cu Ion Iliescu şi Corneliu Vadim Tudor. Eu cred că va candida, fiindcă trebuie să îşi tragă partidul".

Ce candidaţi-surpriză ar putea apărea

"Prima posibilă variantă este doamna Laura Codruța Kovesi. Dacă va fi susţinută de PNL, atunci are şi opţiunea importantă de a merge la Palatul Cotroceni. Lumea uită războiul româno-român şi este foarte nemulţumită de ce se întâmplă acum cu actuala coaliţie care văd că se felicită de una singură. Are şi un sprijin extern important. Este un candidat puternic.

Al doilea candidat ar putea să fie, de pildă, domnul Eugen Teodorovici - ştiu că vrea să candideze. Fost ministru de Finanţe, o personalitate politică carismatică. Să vedem din partea cărui partid politic va candida, fiindcă, în general, trebuie să ai un partid politic în spate. Altminteri, este foarte greu să candideze.

Al treilea ar putea să fie - dar sunt mult mai mulţi care şi-ar dori să ocupe această funcţie - doamna Firea. Şi dânsa este un candidat... Că, la un moment dat, domnul Florentin Pandele vorbea într-un interviu cum că nu ar lăsa-o pe doamna Firea să candideze nici la preşedinţia România, nici la Primăria Generală... Doamna Firea este agreată de un număr important de alegători, a fost primar general al Capitalei...

Am putea să avem aceşti candidaţi surpriză, dar, repet, sunt mult mai mulţi", a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel