Candidat surpriză pentru postul de comisar european. Nume agreat şi de preşedinte, şi de premier
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Parlamentul European
Parlamentul European
După ce Ursula von der Leyen a fost votată noul preşedinte al Comisiei Europene, pentru funcţia de comisar european din partea României a apărut un nume surpriză, agreat atât de preşedintele Iohannis cât şi de premierul Dăncilă. 

Mai exact, este vorba despre o favorită. Potrivit surselor politice citate de romaniatv.net, cele mai mari şanse le are în acest moment Luminiţa Odobescu, actual ambasador al României la Uniunea Europeană.  Aceasta se bucură de o imagine pozitivă, fiind apreciată atât de premierul Viorica Dăncilă, cât şi de preşedintele Klaus Iohannis.

Luminiţa Teodora Odobescu este reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană din 2015. Anterior a fost consilier de stat pentru afaceri europene și politică externă la Cancelaria prim-ministrului Victor Ponta, secretar de stat MAE şi director în MAE.

Luminiţa Odobescu a fost apreciată şi de oficialii europeni pentru munca depusă în timpul preşedinţiei române a Consiliului UE. Ambasadorul a fost prezent la ceremonia de încheiere a preşedinţiei, organizată la Ateneu, şi a luat cuvântul imediat după Viorica Dăncilă, în condiţiile în care miniştrii Teodor Meleşcanu şi George Ciamba au fost absenţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel