Candidat la Primăria Bârlad, reținut sub acuzații de abuz în serviciu, delapidare și fals. Declara: Vreau să cheltuim banii bârlădenilor chibzuit
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Gabriel Sandulescu
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Gabriel Sandulescu
Candidatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Iamandi-Răianu a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Acesta a fost reținut împreună cu o femeie de 51 de ani, contabilă la o societată comercială, în același dosar, ambii fiind acuzați de abuz în serviciu, delapidare şi fals.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii vasluieni au stabilit că, în anul 2022, persoanele cercetate ar fi întocmit în mod fictiv mai multe documente financiar-contabile în baza cărora ar fi decontat bunuri fictive în valoare de aproximativ 17.000 lei. Astăzi, 29 mai 2024, în baza probatoriului administrat, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au luat faţă de persoanele cercetate măsura reţinerii, pe o perioadă de 24 de ore. Pe 30 mai 2024, acestea urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea emiterii unor măsuri preventive. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate”, au precizat reprezentanţii IPJ Vaslui, conform Agerpres.

Condamnat în trecut

Iamandi-Răianu este administratorul unei societăţi comerciale și de profesie este inginer. El activat mai mulţi ani în Partidul Social Democrat şi a fost numit recent preşedinte al filialei PUSL Vaslui. A fost condamnat în anul 2016 la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată, după ce fusese trimis în judecată într-un dosar instrumentat de DNA.

În data de 08.04 a acestui an, Iamandi-Răianu a transmis printr-un comunicat de presă că se va preocupa ca banii publici ai municipalităţii să fie corect cheltuiţi.

În fața jurnaliștilor el a apărut cu o roabă cu mai multe unelte, vestă și cască de protecție.

Captură de ecran / Foto: Video Youtube Gabriel Sandulescu

„Cumpăna, acest instrument minunat, nu vreau să lipsească de la nicio firmă de construcţii care va face lucrări în judeţul Vaslui şi în oraşul Bârlad, pentru că dacă nu facem lucrurile drepte şi corecte, alţi bani nu mai avem de unde să luăm pentru lucrările respective. Vreau să cheltuim banii bârlădenilor chibzuit, să facem lucruri trainice ca să avem un trai decent, să nu mai avem lucrări inestetice”, a declarat atunci Iamandi-Răianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel