Candidat la prezidențiale. Tăriceanu, anunț de la tribuna PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Calin Popescu Tăriceanu
Calin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu a anunțat la ședința Comitetului Național al Partidului Social Democrat că ALDE și PSD vor merge împreună, întărind din nou ideea unui candidat comun la alegerile prezidențiale. 

"Vedeți câteodată că cele două partide ale coaliției au partide diferite și mulți se grăbesc să ne cânte prohodul. Realitatea este că putem avea opinii diferite, dar ceea ce ne apropie sunt principiile. Fiți liniștiți și spuneți-le colegilor și simpatizanților PSD că atât timp cât ne unesc aceste principii, coaliția merge mai departe și, așa cum am discutat de mai multe ori, trebuie să ne propunem nu doar orizontul 2020. Așa cum am discutat cu Liviu în ultima perioadă, orizontul nostru trebuie să fie 2024 pentru că avem multe lucruri de făcut împreună și dacă nu le facem noi, cine să le facă?" a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, ambiţiile "legitime, fie politice, fie economice" ale unor ţări precum România sunt "combătute cu mantra: 'Sunteţi o ţară coruptă'". Preşedintele ALDE a opinat că ţara noastră este "ţinută continuu în şah, prin practici incorecte", dând drept exemplu Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

"Anumiţi lideri europeni folosesc cu mult cinism cozi de topor, europarlamentari şi politicieni români care sunt dispuşi să-şi vorbească de rău ţara în schimbul unui loc călduţ la Bruxelles. Se aplică dubla măsură şi comportamentul duplicitar. După cum aţi văzut, protestele violente din vara acestui an au fost folosite pentru a stigmatiza şi a pune o etichetă de ţară nedemocratică pe fruntea României, dar în Franţa protestele violente care ţin de săptămâni bune sunt tratate cu mănuşi. Ca să nu mai amintesc şi de protestele care au izbucnit în celelalte ţări precum Belgia, Germania. Aşadar vedem că acţiuni mult mai dure ale autorităţilor din ţările europene sunt considerate legitime, cum este cazul Franţei, în timp ce în România acţiunile legitime au fost etichetate ca dovezi ale unui stat corupt şi autoritar. În acest context, nu mă miră că sondajele recente arată că majoritatea românilor consideră că România este tratată incorect şi românii sunt consideraţi cetăţeni de mâna a doua. Este de ajuns să discuţi cu oamenii şi vei vedea că vorbim nu doar de o concepţie şi de o percepţie construită mediatic, ci de realitatea vieţilor acestora", a punctat el.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel