Chirieac: Atunci vom avea un procuror-șef al DNA!
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Tudorel Toader
Tudorel Toader
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a respins toți cei patru candidați pentru funcția de procuror-șef al DNA și va organiza o nouă selecție. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia ministrului.

Bogdan Chirieac are încredere în decizia luată de ministrul Justiției, Tudorel Toader, de a respinge cei patru candidați la șefia DNA și este convins că, în final, va lua o decizie bună.

Cred că până acum în toată această istorie au existat două fraze care mie mi s-au părut cheie. Atunci când ministrul Tudorel Toader a prezentat secției de procurori CSM, o secție foarte tristă, raportul în legătură cu doamna Kovesi, aceasta și-a prezentat o frază memorabilă: Domnul ministru, eu nu sunt aici să vă conving pe dumneavoastră. Domnul Tudorel Toader a ghicit, a zis asta e. 

După ce s-a întâmplat toată istoria și a crăpat Tudorel Toader statul subteran cu cartea de drept în mână, în declarațiile făcute de candidații la funcția de procuror-șef DNA, am auzit niște fraze: Am încredere în ministrul Justiției. Ce s-a întâmplat de la o frază la alta? S-a redus democrația în drepturi. Dacă Tudorel Toader a hotărât că deocamdată cei patru candidații nu întrunesc condițiile pentru funcția de procuror-șef, înseamnă că nu întrunesc condițiile, chiar dacă unii dintre ei sunt în regulă, de exemplu, Marius Iacob. 

Când va decide Tudorel Toader că există un procuror-șef capabil să exercite o asemenea putere, atunci vom avea un procuror-șef DNA. Dânsul va hotărî și cred că toată lumea e în consens. Omul știe carte. Poate și în alte ministere se vor pune oameni care știu carte. Sunt convins că România se va schimba în bine. a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel