Când vor fi încheiate lucrările la Arcul de Triumf
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Lucrările la Arcul de Triumf sunt executate în proporție de 84% și se vor încheia înainte de 1 decembrie, a declarat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

"Lucrările au început în ianuarie 2014. Acum sunt executate într-o proporție de 84%, (...) durata de execuție a restaurării Arcului de Triumf a fost prelungită, cu acordul finanțatorului, din cauza suspendării de către Ministerul Culturii a lucrărilor de restaurare a pietrei pe perioada iernii. Lucrarea va fi încheiată înainte de 1 decembrie, astfel încât să poată fi sărbătorită Ziua Națională la locul ei obișnuit", a spus Oprescu, cu prilejul redării Muzeului "Casa Cesianu" circuitului turistic, informează Agerpres.

El a precizat că în ceea ce privește Arcul de Triumf se lucrează la restaurarea fațadelor și a inscripțiilor. "Mă refer la textele de pe fațadele laterale distruse în perioada comunistă, care vor fi refăcute integral conform imaginii originale. S-au executat basoreliefurile, respectiv medalioanele cu chipurile regale", a menționat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel