Când vor avea loc alegerile electorale. Încă se negociază comasarea: două variante pe masa PSD - PNL
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Suntem în anul electoral 2024. Știm deja câteva nume de candidați, dar nu și când îi putem vota. 

Doar data alegerilor europarlamentare o cunoaștem, 9 iunie 2024.

În spatele ușilor închise, PSD și PNL încă ar negocia o eventuală comasare a alegerilor. 

PNL insistă pentru comasarea alegerilor în negocierile purtate în Coaliție, conform Observator. Liberalii au propus, inițial, ca românii să voteze în aceeași zi pentru alegerile prezidențiale și pentru cele locale. În acest caz, scrutinul ar avea loc în ultima duminică din luna septembrie.

Așadar: finală prezidențială ar fi programată în luna octombrie, iar noul preşedinte ar aștepta până pe 21 decembrie, atunci când Klaus Iohannis va preda puterea după 10 ani la Palatul Cotroceni.

PSD a respins acest scenariu, iar surse politice spun că PNL ar fi venit cu altă variantă. Liberalii și-ar dori că alegerile pentru Parlamentul European, din luna iunie, să fie organizate în aceeași zi cu alegerile locale. În acest scenariu, primarii care vor fi aleși în iunie ar aștepta aproape 4 luni până ar prelua noile mandate. Sursele Observator spun că PSD ar fi dispus să negocieze această variantă, dar Coaliția nu a luat încă o decizie finală.

Comasarea ar fi o lovitură pentru partidele din Opoziție, dar și pentru candidații la prezidențiale care nu au în spate aleșii locali, mai notează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel