Când va fi România independentă energetic. ”Fără energie nucleară nu se poate” atrage atenția Virgil Popescu
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Am depășit criza energetică, dar avem noi provocări la graniță și-n lume. Cu toate acestea, avem un orizont de timp în care veștile pentru români se anunță bune. 

România a depășit criza energetică. La fel ca Europa și ca întreaga lume. ”Să nu uităm că avem în continuare un război la granița României, că avem război în Orientul Mijlociu” a atenționat Virgil Popescu, care a făcut apel la prudență. ”Trendul este către energie verde, curată, iar România nu poate merge împotriva curentului. Decarbonare fără energie nucleară nu se poate, iar România este lider regional în energie nucleară, unul din promotorii ei, alături de Franța” consideră liberalul, care adaugă că, împreună cu partenerii americani, se dorește dezvoltarea în România a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, dar și a celor modulare mici SMR de la Doicești. 

Fostul ministru al Energiei a spus când România va fi independentă energetic, în acest context: ”2029 - 2030 este un orizont fezabil pentru ca România să atingă independența energetică”.

Virgil Popescu a vorbit despre mixul energetic al României, care include cărbune și gaz. ”Vrem gaz pentru că avem această resursă, (...) tocmai pentru a înlocui treptat cărbunele” a spus Virgil Popescu amintind despre investiția privată de la Mintia, unde se va ”revitaliza” întreaga zonă. 

În fața provocărilor, a celor care sunt și care urmează, fostul ministru spune că trebuie să fim pregătiți. 

Declarațiile au fost făcute în contextul în care DC Media Group a organizat, în 26 martie, a XI-a ediție a Energy Forum: ”Tranziția către o Românie verde, provocările momentului”.

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel