Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 19 noi 2020 / 20:52
Când va fi aplicată creșterea pensiilor. Cîțu, mesajul zilei
Florin Cițu  Foto: Crișan Andreescu
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a prezentat detalii din programul de guvernare lansat astăzi de premierul Ludovic Orban. 

Florin Cîţu, ministrul Finanțelor, a explicat în direct la România TV că românii vor primi pensiile majorate imediat după ce bugetul pe anul 2021 va fi aprobat.

”Pentru anul acesta, 14% înseamnă 177 de lei adăugați la punctul de pensie. Este cea mai mare creștere din ultimii ani și asta în perioada de criză. Românii cheltuiesc bani, nu procente. (...) Creșterea pensiilor se va aplică când se va face bugetul. Recalcularile le așteptăm de la ministerul Muncii. Că să le bugetam, trebuie să vină întâi la noi. (...) E adevărat că am spus că nu venim cu bugetul, pentru că așa e legea, dar asta nu înseamnă că nu se lucrează la ministerul Finanțelor. Am început din august și avem o idee, în baza execuției bugetare. Prioritățile sunt sănătatea și investițiile. Și independența financiară a României. Nu vom avea acord cu FMI, ne putem finanța, investitorii au încredere în noi. Am reușit să finanțăm un deficit de 9,8% din PIB din piață, fără să apelăm la instituții financiare globale”, a declarat Florin Cîțu. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro