Când se vor redeschide școlile în România. Sorin Cîmpeanu: Ca ministru al Educației, profesor, părinte, asta îmi doresc
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 05 ian 2021, 20:47
WhatsApp
Sorin Cîmpeanu  Foto: Crișan Andreescu
Sorin Cîmpeanu Foto: Crișan Andreescu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți seară, că 340.000 de persoane angajate în sistemul de învățământ s-ar putea vaccina împotriva COVID-19.

„340.000 de persoane. Indiferent care va fi procentul care se vaccinează, va fi un plus. Soluția eficientă pentru eliminarea tuturor riscurilor nu există nici în România nici în altă parte”, a spus, marți seară, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a reiterat că își dorește reluarea cursurilor față în față.

„Ca ministru al Educației, ca profesor, ca părinte, din orice perspectivă, îmi doresc deschiderea cât mai grabnică a școlilor. Această decizie se va lua după jumătatea lunii ianuarie, în funcție de două lucruri principale: evoluția epidemiologică - ne așteptăm din păcate la o creștere a ratei de infectare după ceea ce am văzut cu toții, dacă nu suntem ipocriți, că s-a întâmplat pe perioada vacanței de iarnă, a revelionului. Al doilea element esențial este modul în care va evolua campania de vaccinare”, a mai spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a solicitat tuturor unităților de învățământ, școlilor și instituțiilor de învățământ superior ca, până în data de 15 ianuarie, să existe o evaluare cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?