Când se va încheia testarea gratuită anti-Covid
Autor: Julia Pandi | Publicat pe: 22 feb 2022, 12:32
WhatsApp
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels
Testele gratuite anti-Covid nu vor mai fi disponibile în curând pentru majoritatea oamenilor din Anglia, conform BBC.

Schimbarea face parte din planul guvernului „Trăim cu Covid-19”.

Testarea gratuită nu va mai fi disponibilă în Anglia începând cu 1 aprilie, cu excepția persoanelor de peste 75 de ani și a persoanelor cu vârsta de peste 12 ani care au un sistem imunitar slăbit.

Guvernul a indicat că se așteaptă ca testele să se găsească la prețul de câteva lire sterline.

Numărul de teste distribuite zilnic în Anglia a fost deja limitat „pentru a gestiona cererea”.

Astfel, testele PCR gratuite nu vor mai fi disponibile în Anglia din aprilie, cu excepția unui număr mic de grupuri expuse riscului.

Între timp, și Scoția urmează să își prezinte planurile „Living with Covid” .

VEZI ȘI: Proteste masive în Germania față de măsurile anti-Covid

Mii de persoane au participat ieri seară în Germania la demonstraţii împotriva noilor restricţiilor anti-Covid

Mii de persoane au participat luni seară în Germania la demonstraţii împotriva restricţiilor adoptate de autorităţi pentru a ţine sub control epidemia de COVID-19, transmite dpa, citat de Agerpres.

În total, aproximativ 13.000 de persoane au luat parte la 69 de adunări doar în landul central Turingia, potrivit informaţiilor oficiale.

Protestele au fost în cea mai mare parte paşnice, poliţia intervenind doar în cazuri izolate.

Aproape fără excepţie, demonstranţii nu purtau măşti de protecţie şi nu respectau distanţarea fizică.

Mii de persoane s-au adunat la demonstraţii şi în landul estic Saxonia, unde situaţia a fost în general calmă, conform evaluării iniţiale a poliţiei.

Proteste, devenite deja obişnuite, au mai avut loc în Saxonia-Anhalt, Brandenburg, Schleswig-Holstein şi Baden-Württemberg.

De săptămâni, în Germania se desfăşoară proteste regulate ale celor care se opun restricţiilor impuse în contextul epidemiei de COVID-19. 

VEZI ȘI: Proteste masive în Canada, împotriva vaccinării anti-COVID. Mai mulți lideri ai mișcării, arestați în Ottawa

Mai mulți lideri ai protestelor împotriva vaccinării au fost arestați în Canada

Mai mulți lideri ai mişcării împotriva măsurilor sanitare care blochează străzile din Ottawa de aproape trei săptămâni, au fost arestați de poliția canadiană. Potrivit premierului Justin Trudeau, acest protest care nu mai este "paşnic", relatează Agerpres, citând  AFP.

"Dacă vreţi să plecaţi de bunăvoie, acum este momentul să o faceţi", le-a lansat manifestanţilor la orele după-amiezii şeful interimar al poliţiei din Ottawa, Steve Bell, avertizând că acest weekend va fi "mult diferit de ultimele trei".

În cursul serii, poliţia a făcut primele arestări: Tamara Lich, una dintre organizatorii convoiului numit al "libertăţii", a fost arestată de poliţie, a indicat într-un mesaj pe Twitter contul oficial al mişcării, împreună cu o înregistrare video.

În aceste imagini, ea este văzută cu cătuşe la mâini urcându-se într-o maşină a forţelor de ordine, înconjurată de doi poliţişti, şi strigându-le colegilor săi: "Rezistaţi". Mai devreme, un alt lider, Chris Barber, a fost reţinut, o arestare paşnică, şi aceasta filmată şi postată pe reţelele sociale de membrii mişcării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?