Când se va sfârși lupta politică a lui Voiculescu
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Dan-Voiculescu
Dan-Voiculescu

Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, scrie, pe blogul personal, că lupta sa politică se va sfârși atunci când "România va fi eliberată definitiv de regimul Băsescu". El a adăugat că, până când nu va exista o hotărâre a justiţiei în cazul său, nu va mai accepta nicio funcţie publică.

"În ultimul timp, se speculează ca imunitatea a devenit o piedică în realizarea actului de justiţie. S-a insistat chiar pe 'superimunitatea' sub care s-ar ascunde parlamentarii. Pentru că există un dosar în justiţie, în care a fost inclus şi numele meu, şi pentru că niciodată nu m-am ascuns după o funcţie, am decis astăzi să renunţ la imunitatea parlamentară şi, în consecinţă, să demisionez din Senat. Cred că este esenţial ca justiţia să acţioneze liber, fără nicio presiune, fără nicio îngrădire. Pentru a preveni orice speculaţie, anunţ ferm că, până când nu va exista o hotărâre a justiţiei în acest dosar, nu voi mai accepta nicio funcţie publică. Oricum, lupta mea politică va continua până când România va fi definitiv eliberată de regimul Băsescu", scrie Dan Voiculescu.

El propune, încă o dată, ca președintele Traian Băsescu "să nu se mai ascundă după imunitatea funcţiei prezidenţiale, să îşi dea demisia şi să permită justiţiei să îşi facă datoria în dosarele penale în care este cercetat". Senatorul Dan Voiculescu a anunţat, în debutul şedinţei plenului Camerei superioare a Parlamentului de luni, că demisionează din calitatea de senator pentru a permite instanţelor să "îşi facă datoria: în cazul dosarului în care este implicat. "În ultima vreme, s-au făcut speculaţii că imunitatea a devenit o piedică în desfăşurarea actului de justiţie. Pentru că a existat un dosar în care apare numele meu, am luat decizia de a renunţa la imunitatea parlamentară pentru a permite instanţelor să îşi facă datoria. Ca atare, începând de astăzi, demisionez din Senat", a spus Voiculescu de la tribuna Senatului, scrie jurnalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel