Data publicării:

Când se va putea circula pe podul peste Dunăre de la Brăila

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Podul peste Dunăre de la Brăila urmează să fie dat în funcţiune în curând. Zilele acestea, au fost efectuate teste statice şi dinamice.

În două săptămâni, se deschide circulaţia la podul suspendat de la Brăila, iniţial pe varianta scurtă, adică începând de pe viaductul Brăilei pe pod, prin staţia de taxare, cu ieşire pe drumul de legătură către Măcin, etapa a doua dorindu-se a fi finalizată până la sfârşitul anului. Săptămâna aceasta la pod se execută teste statice şi dinamice, scrie Rador.

În cele statice, 60 de camioane încărcate cu 2.400 de tone de piatră au stat pe calea de rulare, iar cei 50 de senzori au arătat că podul s-a lăsat 60 de centimetri, valoare încadrată cu brio în marja de toleranţă. Cât priveşte testarea dinamică, înseamnă că pe pod vor circula două camioane care vor rula cu o viteză de maximum 80 de kilometri pe oră, trecând peste obstacole preamplasate.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii şi cel mai spectaculos proiect de infrastructură al României din ultimii 50 de ani şi a fost realizat din fonduri europene, în valoare de 2,375 de miliarde de lei cu TVA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel