Când se lansează ghidurile și finanțările proiectelor europene - EXCLUSIV
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a oferit, joi, în exclusivitate pentru DCNews , detalii importante despre principalele programe finanțate cu fonduri europene, precum datele de lansare ale ghidurilor sau momentele în care acestea ar urma să fie finanțate.

”La infrastructură mare, ultimul program a fost aprobat în luna iunie. Săptămâna aceasta am lansat opt ghiduri, pe 15 septembrie le lansăm pe celelalte 15. Toate ghidurile de finanțare pentru infrastructură mare vor fi disponibile până la sfârșitul acestui an. 

Deci, iată că la o lună și ceva de la aprobarea programului, lansăm toate call-urile”, a declarat Marius Nica, la DCNews Live.

El a vorbit și despre celelalte programe, finanțate de ”colegii săi”: ”Programul Operațional Regional are toate ghidurile în dezbatere și urmează să se înceapă depunerea de proiecte în septembrie-octombrie. La Agricultură, la fel, au început, se depun proiecte. A rămas Programul Operațional Capital Uman, unde, începând cu luna octombrie, vom lansa aceste finanțări”. 

”Încă o dată, v-am explicat de ce nu s-a lansat. Am așteptat închiderea acestui audit, tocmai pentru ca 2014-2020 să nu mai aibă aceleași tipuri de probleme care au fost în 2007-2013. 

Ar fi fost o sinucidere să plecăm cu această grabă de a depune proiectele și, în același timp, să repetăm greșelile din trecut. Practic, ar fi dus ca, undeva, vara viitoare, să îl avem din nou întrerupt”, a continuat Marius Nica.

Ministrul Fondurilor Europene a mai transmis că pe 21 septembrie va fi lansat pe internet programul prin intermediul căruia vor putea fi depuse proiectele pe Programul Operațional Capital Uman. Acestea vor putea fi depuse exclusiv online, iar ghidurile vor fi lansate la nivelul lunii octombrie. Beneficiarii vor depune proiecte începând cu luna noiembrie.

Vezi și: EXCLUSIV! Veste bună în privința atragerii de fonduri europene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel