Data actualizării:
Data publicării:

Când se împodobeşte, de fapt, bradul. Nu din 1 decembrie!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

În ultima vreme, unii oameni împodobesc brazii de Crăciun mult mai devreme decât spune tradiția. Chiar din 1 decembrie! Însă acest lucru ar trebui să se întâmple mai târziu.

În multe culturi din întreaga lume decorarea bradului de Crăciun este un moment cheie în pregătirile pentru sărbători. Unii oameni preferă să împodobească împreună cu familia sau prietenii, transformând această bucurie într-o tradiție plină de amintiri frumoase.

Împodobirea bradului reprezintă un obicei cu origini străvechi, premergătoare erei creștine, când brazii, ramurile lor sau palmierii erau folosiți în diverse ceremonii. Practica de a decora bradul de Crăciun este o tradiție adusă din Occident, provenind de la popoarele germanice.

Conform relatărilor istoricilor și etnologilor, în jurul anului 1000, Sfântul Bonifaciu, cunoscut pentru convertirea germanilor la creștinism, a întâlnit un grup de păgâni care venerau un stejar. Din dezaprobare, acesta a tăiat stejarul și în locul acestuia s-a înălțat un mic brad. Sfântul Bonifaciu a ales acest pom mic ca simbol al credinței în Dumnezeu. Cu toate acestea, abia în secolul al XVI-lea, practicanții creștini au început să decoreze brazii în timpul sărbătorii Crăciunului.

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Când se împodobeşte bradul

Conform tradiției, pomul de Crăciun este împodobit în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. Un înger sau o stea poate fi așezată în vârful bradului, simbolizând îngerii sau steaua de la Bethlehem. În ziua următoare, copiii se bucură de darurile așezate sub pom de către Moș Crăciun.

Bradul de Crăciun a devenit un obicei occidental popular începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În prezent, împodobirea bradului de Crăciun s-a transformat într-una dintre cele mai îndrăgite tradiții. Odată ce este pregătit și decorat, devine un simbol al sărbătorii, aducând o atmosferă caldă și festivă în casele oamenilor sau în locurile publice, unde oamenii se adună pentru a sărbători spiritul Crăciunului împreună.

Vezi și: De ce să pui bomboane în bradul de Crăciun, dacă ai copii. Chiar le puteți prepara, acasă, împreună: rețeta

Cum poți păstra bradul de Crăciun natural pentru mai mult timp, în casă

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel