Urmărește emisiunea live
Când se dispută Franța - Maroc, în semifinalele CM 2022. Deschamps: Nu mai este o surpriză! Ei merită să fie acolo!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Deschamps a vorbit despre virusul misterios care ar afecta jucătorii Franței: Fără a intra în paranoia, ne-am luat măsuri de precauţie
Deschamps a vorbit despre virusul misterios care ar afecta jucătorii Franței: Fără a intra în paranoia, ne-am luat măsuri de precauţie
Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps a lăudat forţa colectivă a echipei sale, care s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale 2022 la capătul unui meci dificil cu Anglia, câştigat la limită de Les Bleus (scor 2-1), sâmbătă seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor. 

'Anglia are o echipă foarte, foarte bună. A fost luptă intensă şi regret că le-am oferit un penalty, iar apoi încă unul. Sunt foarte mândru de echipa mea, am arătat unele lucruri foarte bune şi am dovedit că putem fi în continuare periculoşi. Există o forţă colectivă în echipa noastră care se degajă din start. Avem de asemenea multă calitate, o tărie mentală impresionantă şi experienţă, deşi avem mulţi jucători tineri', a declarat Deschamps.

Referindu-se adversara din semifinale, Marocul, prima echipă africană ajunsă într-o asemenea fază a Cupei Mondiale, selecţionerul francez a comentat:

'Puţini oameni se puteau aştepta ca Marocul să ajunsă până în semifinale. Dar, după tot ceea ce au făcut până acum nu mai este o surpriză. Ei merită să fie acolo. La fel ca şi noi, vor avea ocazia să joace pentru un loc în finală. Este meritul lor şi nimeni nu le poate lua acest merit'.

Deschamps a evitat să dea un răspuns direct în legătură cu viitorul său la cârma Les Bleus, după ce preşedintele Federaţiei franceză de fotbal, Noel Le Graet, a afirmat că selecţionerul 'are o mână pe prelungirea contractului' în cazul accederii în semifinalele CM 2022.

'Mă gândesc la meciul de miercuri, nu mă gândesc la alte lucruri'

'Am două mâini, nu-i aşa? (râde). Toate la timpul lor. Voi fi acolo pentru semifinale şi apoi vom vedea. Este foarte bine să atingi obiectivele. Preşedintele este fericit. Mulţi oameni sunt fericiţi în seara asta. Dar vreau să savurez din nou accederea în ultimul careu. Mă gândesc la meciul de miercuri, nu mă gândesc la alte lucruri', a subliniat Didier Deschamps.

Franţa, campioana mondială en titre, s-a impus în partida cu Anglia prin golurile marcate de AUrelien Tchouameni (17) şi Olivier Giroud (78). Englezii au înscris la rândul lor în minutul 54, în urma unui penalty transformat de Harry Kane, căpitanul selecţionatei Three Lions, care a ratat apoi o altă lovitură de la 11 m, în prelungirile reprizei secunde.

Francezii vor înfrunta în semifinale, pe 14 decembrie, selecţionata Marocului, care a învins la limită Portugalia (1-0), în celălalt sfert de finală disputat sâmbătă.

În celălalt duel din penultimul act, programat pe 13 decembrie, se vor înfrunta Croaţia, finalista ediţiei trecute a Cupei Mondiale, şi Argentina. 

VEZI ȘI - Video Viral - Cum a părăsit Cristiano Ronaldo ultima sa Cupă Mondială la care a participat, după surpriza Maroc - Portugalia

Selecţionata Marocului a devenit prima echipă africană calificată în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal, după ce a învins neaşteptat echipa Portugaliei cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă, pe Al Thumama Stadium din Doha, în sferturile de finală ale ediţiei din Qatar.

Leii din Atlas au scris istorie în Qatar, Youssef En-Nesyri (42) marcând unicul gol al partidei, una în care lusitanii au dezamăgit, fiind departe de evoluţia din partida cu Elveţia (6-1).

Seleccao, campioana europeană din 2016, a dominat jocul de la un capăt la altul, şi-au creat o serie de ocazii, însă a fost lipsită de inspiraţie şi de un dram de noroc, pierzând din cauza unei singure greşeli, comisă de portarul Diogo Costa. Marocanii au fost din nou impecabili în defensivă, cum au demonstrat şi în partida cu Spania.

Sfârșitul unei ere. Cum a părăsit Ronaldo CM 2022, ultima sa Cupă Mondială la care participă

La finalul partidei, Cristiano Ronaldo a izbucnit în plâns, după eliminarea incredibilă în fața echipei din Africa. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel