Când pot intra părinţii în şcoală. Din toamnă, Legea Educaţiei vine cu 4 excepţii
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Legea educaţiei impune câteva restricţii atunci când vine vorba de accesul părinţilor şi tutorilor în incinta unităţii de învăţământ unde studiază elevii aparţinători. Iată şi excepţiile de la regulă!

Noua Lege a educației stabilește clar condițiile în care părinții elevilor pot avea acces în incinta școlilor, potrivit Edupedu. Astfel, tutorii sau reprezentanţii legali pot intra în școli și grădinițe doar dacă au fost programați pentru o discuție cu un profesor sau cu directorul unității de învățământ.

Procedura de acces prevăzută în regulamentul de organizare și funcționare al unității prevede că accesul în instituţiile şcolare se face doar dacă:

- a fost solicitat/a fost programat pentru o discuție cu un cadru didactic sau cu directorul/directorul adjunct al unității de învățământ;

- desfășoară activități în comun cu cadrele didactice;

- depune o cerere/alt document la secretariatul unității de învățământ;

- participă la acțiuni organizate de părinți, aprobate de conducerea unității de învățământ, conform Legii învățământului preuniversitar.

În Legea Educației Naționale nr. 1/2011 nu sunt prevederi în legătură cu accesul părinților în școli și grădinițe, ci doar în Regulamentul-cadru de organizare și desfășurare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP). În varianta proiectului de lege era menționat că „accesul părinţilor/tutorilor/reprezentanţilor legali ai beneficiarilor primari este permis în incinta unităţilor de învăţământ numai în situaţia în care sunt invitaţi sau convocaţi, precum şi în situaţii de urgenţă." Această prevedere a fost ulterior eliminată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel