Când poate fi emis un ordin de protecție provizoriu, cu montarea brățării de monitorizare. Poliția Română, precizări după scandalul soților Șoșoacă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, a explicat de ce i-a fost montată brățara de monitorizare lui Silvestru Șoșoacă.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române a venit cu mai multe explicații în cazul scandalului soților Șoșoacă, explicând de ce s-a decis ca lui Silvestru Șoșoacă să îi fie montată o brățară de monitorizare.

VEZI ȘI: UPDATE: Silvestru Șoșoacă, cu brățară de monitorizare / Diana Șoșoacă, ordin de protecţie împotriva soțului ei. "Îmi este frică pentru viaţa mea şi a copilului meu"

"Aș dori să vin cu câteva precizări cu privire la aceste brățări. La nivel național avem implementat acest sistem în prima fază în București și 3 județele, ulterior în alte 20 de județe. Sunt la dispoziția polițiștilor aproximativ 3.500 de dispozitive. Ele sunt montate atunci când victimele violenței domestice sunt de acord cu această monitorizare electronică, la fel cum a fost și cazul de față de astăzi, de la Secția 6, iar acest dispozitiv și-a arătat utilitatea de la implementarea lui și până în prezent.

Doar anul acesta prin aceste 3.500 de dispozitive pe care le avem la nivelul Poliției Române au fost aproximativ 5.000 de semnalări. Polițiștii s-au deplasat la 5.000 de semnalări, au intervenit și au salvat viețile victimelor. Așadar, nicio femeie victimă a violenței domestice care a purtat această brățară nu a fost victima vreunei infracțiuni grave. Prin urmare, sistemul și-a dovedit această capacitate de a proteja victimele violenței domestice", a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Scandal în familia Șoșoacă. Mircea Badea, întrebare-cheie: Asta mi se pare esențial. Mă interesează foarte mult

Georgian Drăgan: Polițiștii au obligația legală ca atunci când este completat acest formular de risc să emită acest ordin de protecție provizoriu

Întrebat dacă Diana Șoșoacă a prezentat careva dovezi care să confirme faptul că a fost agresată de Silvestru Șoșoacă, acesta a spus decizia emiterii ordinului de protecție provizoriu se bazează pe declarațiile acesteia, ea fiind nevoită să aducă în decurs de 5 zile și dovezi pentru cele spuse.

"Doamna a  făcut anumite declarații în cadrul dosarului penal întocmit astăzi ca urmare a sesizării domniei sale. Bineînțeles că și soțul a fost audiat în această situație, dar polițiștii au obligația legală ca atunci când este completat acest formular de risc și reiese un risc eminent să emită acest ordin de protecție provizoriu. Bineînțeles că el trebuie confirmat de către Parchet, și ulterior de către instanță. Așadar, în termenul acesta de 5 zile persoana trebuie să aducă anumite probe pentru a vedea dacă se confirmă acuzațiile", a mai spus Georgian Drăgan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel