Când oala clocoteşte nici Securitatea nu mai ţine capacul…
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

In aceste zile se inregistreaza un moment unic in ultimii sase ani: Traian Basescu a pierdut initiativa politica. Aceasta a fost preluata de poporul roman. Cetatenii scriu in strada agenda politica iar Traian Basescu este obligat sa aiba reactie. Deocamdata actiunile sale arata un lider cu decizii aberante ce coboara tot mai mult in increderea populatiei, ajungand undeva sub 10%.

Atmosfera de astazi de la Bucuresti, aminteste celor mai in varsta de tensiunea cumplita din primavara lui 1989, cand se consumau ultimile luni ale dictaturii lui Nicolae Ceausescu. In fata lipsei de incredere in guvernul pe care il conduce prin Emil Boc, Traian Basescu nu se mai sprijina pe institutiile traditionale ale statului de drept. El isi mai exercita puterea doar prin Servicii si Parchet. Actiunile sale politice aberante nu pot fi insa suplinite de acestea. Astfel, debarcarea lui Vasile Blaga din fruntea Internelor se inscrie in logica individului care i a decizii la furie si le duce apoi pana in panzele albe. Scandarea politistilor „Iesi afara, javra ordinara” din fata palatului Cotroceni l-a infuriat atat de tare pe Traian Basescu incat l-a sacrificat absurd pe cel mai popular ministru din guvernul Boc, cu o buna imagine in tara si strainatate. Faptul ca demiterea lui Blaga pune in pericol aderarea Romaniei la spatiul Schengen la 31 Martie 2011 nu l-a impresionat pe Basescu.

Se spune ca debarcarea lui Blaga, alaturi de Videanu si Berceanu ar deschide drumul reformei in PDL prin promovarea unor personalitati ca Sever Voinescu sau Cristian Preda in functii de conducere. In planul imaginii nu s-ar obtine insa mare lucru. Orice asociere cu guvernul Boc sau cu Traian Basescu in acest moment este catastrofala. Este adevarat insa ca, Basescu scapa prin debarcarea lui Blaga de liderii PD-L carora le datoreaza al doilea mandat prezidential. La ce ii mai foloseste insa aceasta practica pe care o utilizeaza de 10 ani de a scapa de toti cei care l-au ajutat la un moment dat?

Poate ca Traian Basescu va pune din nou mana pe PD-L. Va fi insa un partid de cateva procente, mai hulit decat a fost PNT-CD-ul in 2000. Ca urmare, Basescu spera astazi sa invinga poporul roman si opozitia parlamentara cu ceea ce se numea inainte de 1989 Securitate. Atat doar ca, atunci cand tensiunea populara a dat in clocot si aceasta l-a abandonat pe dictator. Iar in Romania de astazi oala fierbe tot mai tare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel