Când o să avem cer liber fără cabluri aeriene în București. Nicușor Dan a dat termenul limită. Contractul cu Netcity a fost încheiat încă din 2008
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @frimufilms
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @frimufilms
Când nu o să mai avem cabluri pe stâlpi, ci în subteran? 

În urmă cu aproximativ 10 ani, ar fi trebuit finalizat proiectul conform căruia Bucureștiul nu ar mai fi trebuit să aibă fire de electricitate pe stâlpi. Primarul general în funcție, Nicușor Dan, apreciază, în interviul DCNews, că ”au lucrat bine”, dar termenul limită dat de primar este 2030. 

„Au lucrat bine în anii ăștia. Ei au început prin 2008, ia din 2008 până-n 2020 au făcut 1200 de kilometri. Și noi, cu ei, din 2020 până acum, am făcut 1000 de kilometri și suntem cam la jumătate în București. Ei sunt o companie privată. Dacă mergem în ritmul ăsta, cam în 2030 nu o să mai avem cabluri pe stâlpi” a declarat Nicușor Dan, în interviul acordat DCNews.

Este vorba despre programul derulat de Netcity pentru a trece prin pământ cablurile tuturor operatorilor, care, se pare că ar urma să plătească chirie pentru asta. Contractul, încheiat în 2008, este valabil până-n 2049. Dacă firele de iluminat trebuie dezafectate de Compania Municipală, cele ale operatorilor intră în responsabilitatea acestora. 

Dacă promisiunea primarului general se va adeveri, abia în 2030, vom avea ”cer liber fără cabluri aeriene”. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel